DİĞER KATEGORİLER

Yerel seçimler öncesi AK Parti'de temayül yoklaması hafta sonunda başlıyor

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken partilerin hazırlıkları da hızlandı, aday belirleme süreçleri başladı. Şunun şurasında seçime 4 ay var, tabii bazı şehirlerde adaylar çok merak ediliyor. Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere bazı kritik illerde hem ittifaklar hem de adaylar üzerinden tartışmalar sürüyor. Peki belediye başkan adayları ne zaman ilan edilecek? Habertürk'ten Esra Toptaş'ın haberi

İSLAM OYUNLARI 6

AK Parti'de seçim kampanyası ne zaman başlayacak? Kampanyalar ne zaman başlayacak? CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçilir seçilmez bir açıklama yapmıştı hatırlanacağı üzere. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun, Ankara’da Mansur Yavaş’ın, Aydın’da da Özlem Çerçioğlu’nun yeniden aday gösterileceğini söylemişti. CHP’de diğer şehirler için yoklamalar, anketler devam ediyor.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN KARŞISINA KİM ÇIKACAK?

Kuşkusuz yerel seçimde gözler İstanbul ve Ankara’da olacak. Siyaset kulislerinde en çok konuşulan konu İmamoğlu ve Yavaş’ın karşısına aday olarak kim çıkacak? İstanbul için de Ankara için de adı geçen çok isim var. Kamuoyu AK Parti’nin adaylarını ne zaman öğrenecek sorusuna geri dönecek olursak… AK Partideki kaynaklarımdan öğrendiğim bilgiye göre; bu hafta sonu itibariyle temayül yoklamaları başlıyor tüm şehirler için.

ARALIK'IN İLK HAFTASINA ÜST KURUL OLUŞTURULACAK

Temayül yoklamalarının ardından bir alt kurul oluşturulacak. Alt kurulda aday adayları arasından bir eleme yapılacak. Ardından aralık ayının ilk haftası itibariyle üst kurul oluşturulacak ve isimler netleşmeye başlayacak. Belirlenen isimlerin rakipleriyle karşılaştırmalı anketleri yapıldıktan sonra da nihai karar verilecek. Aralık sonu itibariyle AK Parti’nin adaylarını açıklaması öngörülüyor. Tabi İstanbul, Ankara ve İzmir adayları diğer adaylarla birlikte mi açıklanır yoksa 3 büyük şehrin adayının açıklanması daha sonraya mı bırakılır henüz bilinmiyor.

BENZER HABERLER
03.10.2024 16:43
Milli Güvenlik Kurulu Erdoğanbaşkanlığında toplandı!
30.09.2024 12:33
Dervişoğlu: Türkiye'nin geleceği, birleştirici ve kapsayıcı bir siyasetle inşa edilmeli
30.09.2024 09:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi ile İstanbul'umuz sporun başkentlerinden biri olacak
29.09.2024 08:50
CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, partisinden istifa etti
29.09.2024 08:45
Ümit Özdağ: 13 milyon sığınmacı ve kaçağın yaşadığı bir ülke kalkınamaz
28.09.2024 08:39
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Konya'da Suriyelilere hastane iddiaları dezenformasyon