DİĞER KATEGORİLER

Konyaspor TFF’yi bekliyor

Konyaspor yönetimi, TFF tarafından verilen ‘kadro kısıtlama’ cezasına yapılan itirazın sonucunu bekliyor. Yeşil-beyazlılar, buradan gelecek net karar sonrası transferdeki yol haritasını şekillendirip, yeni sezonun kadrosunu oluşturmayı hedefliyor

İSLAM OYUNLARI 6


KONYASPOR’DA gözler Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) vereceği karara çevrildi. Yeşil-beyazlılar, geride kalan sezonun son hafta maçları öncesinde TFF tarafından ‘kadro kısıtlama’ cezasına çarptırılmıştı. Anadolu Kartalı bu şok cezayla birlikte 2024-2025 sezonuna kadro kısıtlamasıyla başlayacak. Yeni Meram Gazetesi Spor Müdürü Hüseyin Turgut’un haberine göre Konyaspor’un bu cezası kaldırılmaz veya ertelenmezse yeşil-beyazlı temsilcimiz yeni sezonda maçlara 23 kişilik kadroyla çıkabilecek. Yeşil-beyazlı yönetim, verilen cezaya itirazda bulunurken, henüz TFF tarafından itiraza olumlu veya olumsuz cevap verilmedi. Ayrıca verilen cezada yabancı futbolcu konusunda belirsizlik hakim. TFF’nin kadro kısıtlamasında yabancı futbolcu sayısını 12’den 9’a mı indirecek, yoksa sadece 26 kişilik kadroyu 23’e mi düşüreceği netlik kazanmazken, Konyaspor yönetimi de bir an önce Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir karara varmasını bekliyor.

YEŞİL-beyazlı yönetim, Türkiye Futbol Federasyonu’nun vereceği karara göre yerli ve yabancı transferini şekillendirecek. Alınan bilgiye göre Konyaspor ile birlikte kadro kısıtlaması cezası alan kulüp sayısının 7-8 olduğu ve bu cezanın iptal olma ihtimalinin de yüksek olduğu ifade edilirken, Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın ardından TFF yönetiminin cezayla ilgili kararını kulüplere bildireceği belirtildi. Ayrıca TFF’nin vereceği kararı geciktirmesi nedeniyle kulüplerin transferde izleyeceği yol haritasını etkilediği ve bu nedenle kulüplerin zor durumda kaldıkları da gelen bilgiler arasında. TFF yönetiminin şu an Almanya’da yapılmakta olan Avrupa Şampiyonası’nda yer aldığı ve bu nedenle kararın şampiyona sonrası açıklanabileceği ifade edilirken, kulüpler ise şampiyonanın bitimini beklemeden kararın açıklanması gerektiği yönünde görüş belirterek, 9 Ağustos’ta başlayacak yeni sezon öncesi kadro kurma çalışmalarında geç kaldıklarına vurgu yaptılar. 

BENZER HABERLER
27.06.2024 17:22
Ufuk Akyol imzayı attı
28.06.2024 00:00
Konya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Bilimler Eğitim Çalıştayı ve Organizasyonu Alımı için ihaleye çıkıyor
27.06.2024 15:39
Montella, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkaran ilk yabancı teknik adam oldu
27.06.2024 14:48
1922 Konyaspor’da M. Yıldırım ayrıldı
27.06.2024 14:46
Konyaspor'da teknik ekibe takviye
28.06.2024 00:45
TEMMUZ YOĞUN GEÇECEK