DİĞER KATEGORİLER

Kızören Muhtarı Nuri Köroğlu: Obrukhan Kervansarayı ile bölgede tarih canlanıyor

Kızören Muhtarı Nuri Köroğlu Yeni Meram Gazetesine Obrukhan Kervansarayında yapılan restorasyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Muhtar Köroğlu Obrukhan Kervansarayı’nın titiz restorasyon çalışmalarından sonra turizme kazandırıldığının altını çizdi.

İSLAM OYUNLARI 6


Obrukhan Kervansarayı Kervansarayı’nın Anadolu Selçuklu Mimarisi için önemine değinen Kızören Muhtarı Nuri Köroğlu, “Obrukhan Kervansarayı Anadolu Selçuklu mimarisinin başyapıtlarından 800 yıllık Obrukhan Kervansarayı, yapılan titiz restorasyon çalışması ile turizme kazandırıldıktan sonra modern ihtiyaçlara göre yeniden şekillendirildi.” Dedi. Muhtar Köroğlu Kervansaray’ın yeni konsepti ile turizme kazandırıldığının altını çizerek, “ Kervansarayın otel konseptine dönüştürülmesi ve Obruk Gölü manzarası eşliğinde konaklama fırsatı sunması ile hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler için cazip bir destinasyon haline getirdik” dedi.


“TARİHİ OBRUKHAN BÖLGEYE CANLILIK GETİRDİ”


Kızören Muhtarı Nuri Köroğlu Obrukhan’ın bölgeye ekonomik ve kültürel anlamda canlılık kazandırdığının altını çizerek, “Tarihi Obrukhan'ın köylerine ve bölgeye yeni bir canlılık getirdi. Yeni Meram Gazetesi aracılığıyla emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Obrukhan’ın tarihi zenginliklerini koruyarak yapılan yenilikçi dokunuşlar, bu kervansarayı geçmişten geleceğe bir köprü olarak konumlandırıyor. Bu tarihi mekan Konya-Aksaray yolu üzerinde seyahat eden kervanların bir mola noktasıydı; şimdi ise modern gezginler için konforlu ve kültürel bir durak olacaktır. Kervansaray, aynı zamanda müze olarak da hizmet verecek, ziyaretçilerine hem tarihi bir keşif imkanı hem de eşsiz bir konaklama deneyimi sunacaktır. Doğal yapısıyla ziyaretçilerini büyüleyen Obrukhan Cumhurbaşkanlığı tarafından “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edilmiştir. Yıllar boyu tarım ve hayvancılıkla bilinen bölgemiz bu restorasyon ve yenileme çalışmaları ile turizm ile de adını duyuracaktır." İfadelerini kullandı.


“BÖLGE ARTIK TARİHİ VE DOĞAL ZENGİNLİKLERİ İLE ANILACAK”


Muhtar Nuri Köroğlu son yapılan çalışmalara değinerek,” Kızören Köyü ve çevresi artık sadece tarım ve hayvancılıkla değil, tarihi ve doğal zenginlikleriyle de anılacaktır. Obrukhan'ın Cumhurbaşkanlığı tarafından “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Konya Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a, Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca'ya ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz, dedi. 
+++

BENZER HABERLER
07.10.2024 15:53
Başkan Kavuş'tan Recai Kutan için baş sağlığı mesajı
07.10.2024 15:28
Selçuklu Belediyesinden arı üreticilerine destek
07.10.2024 15:20
Başkan Altay: Gazze, tüm insanlık vicdanının gömüldüğü bir mezar oldu
07.10.2024 15:12
Konya Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 sezonunda çiftçiyi yine destekleyecek
07.10.2024 13:40
Başkan Akpınar'dan uyuşturucu İle mücadele vurgusu
07.10.2024 13:22
Konya'da Cennet'in ölümüne neden olan sürücü yakalandı