DİĞER KATEGORİLER

İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 38’e düştü!

ABB Başkanı Yavaş’ın eski özel kalemi İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti. Arslan, Yavaş için “Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir” dedi.

İSLAM OYUNLARI 6

İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan dün partisinden istifa etti. Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, seçime ittifaksız girme kararına karşın, Ankara özelinde parti tabanının beklentilerini karşılayacak kararın alınması için uğraştığını, parti yetkili organları ve Akşener’in bilgisi dahilinde alınacak kararın Ankara için olumlu sonuçlanması için çaba gösterdiğini belirterek, “ABB’nin 5 yıldır Millet İttifakı’nın belediyesi gibi çalıştığını, il ve 21 ilçe başkanlığımızın Yavaş’ı desteklediklerini anlattım” ifadesini kullandı.

'ÜZÜNTÜ VERİCİ'

Arslan, Akşener ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

“Akşener’in, ‘CHP’den somut bir teklifle gelinmediğini ve Mansur Bey’e karşı menfi bir tutum içinde olmadığını’ söylemesi üzerine, kendilerine, ‘konunun taraflarıyla bu diyaloğu paylaşabilir miyim?’ diye sordum. Onay vermeleri üzerine yaptığımız konuşmayı ilgili taraflarla paylaştım ve atmaları gereken adımlar hususunda oluşan görüşlerimi ifade ettim. Genel Başkanımızın Uşak’ta kullandığı ifadeler sonrasında, Ankara ile ilgili de seçim iş birliği zemininin ortadan kalktığı kanaatine vardım. Benim özel gayretlerimin, ‘partime zarar vermek, kumpas kurmak, operasyon çekmek’ şeklinde itham edilmesi üzüntü vericidir. Akşener, ‘sizin Mansur Bey ile yakınlığınızı biliyorum. Partimizin Ankara’daki adayına çalışın diyemem. Siz serbestsiniz’ demiştir. Ancak ben üyesi ve milletvekili olduğum partinin aday çıkardığı bir ilde başka bir adayı desteklemenin siyasi ahlak ve nezaket ile bağdaşmayacağını düşünüyorum. Yavaş’ı desteklemeyi vefakarlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum.”(Milliyet)

BENZER HABERLER
03.10.2024 16:43
Milli Güvenlik Kurulu Erdoğanbaşkanlığında toplandı!
30.09.2024 12:33
Dervişoğlu: Türkiye'nin geleceği, birleştirici ve kapsayıcı bir siyasetle inşa edilmeli
30.09.2024 09:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Basketbol Gelişim Merkezi ile İstanbul'umuz sporun başkentlerinden biri olacak
29.09.2024 08:50
CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, partisinden istifa etti
29.09.2024 08:45
Ümit Özdağ: 13 milyon sığınmacı ve kaçağın yaşadığı bir ülke kalkınamaz
28.09.2024 08:39
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Konya'da Suriyelilere hastane iddiaları dezenformasyon