DİĞER KATEGORİLER

Emekli eğitimci Yılmaz’dan gazetemize anlamlı hediye

Emekli Millî Eğitim Bakanlığı Müşaviri Mustafa Kemal Yılmaz 1966-2010 yılları arasında yazdığı günlükleri derleyen Mustafa Kemal Yılmaz’ın Günlüklerden Güne Düşenler isimli kitabını gazetemize hediye etti.

İSLAM OYUNLARI 6

Nasıl bir Türk Gençliği isteğini kaleme aldığı Günlüklerden Güne Düşenler isimli kitabını  Çizgi Yayınevinden  çıkaran Emekli Milli Eğitim Müsteşarı Mustafa Kemal Yılmaz ve kızı Prof. Dr. Meşkure Yılmaz Gazetemiz Yeni Meram’ı ziyaret ederek kaleme aldığı kitabı Yeni Meram Gazetesi  İmtiyaz Sahibi Ömer Sarıkulak , Genel Müdür Mehmet Hançerli  ve  Genel Yayın Yönetmeni Muhammet Gümüş’e takdim etti. Yılmaz  kaleme aldığı kitabından detayları gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Muhammet Gümüş’le paylaşarak, “. Kitabın yeni nesil gençlerimiz fayda sağlamasını umut ediyorum. Çünkü onlar ülkemizin ve milletimizin geleceği. Gençler çok okumalı, çok dinlemeli. Çok konuşmamalı. Söylediğini korkmadan, fikri hür, vicdani hür olarak söylemeli. Tecrübemizle ve bilgimizle gençlerimize umut ışığı olmak zorundayız” dedi. 

Selçuk Üniversitesi’nin  Kuruluşunda  Yer aldı

 Son Kitabı Günlüklerden Güne Düşenler isimli kitabını yayınlayan Yılmaz kitabı ile detayları gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Muhammed Gümüş ile paylaşarak, “Kitabın genelinde Türk Gençliğinin benim için önemini kaleme aldım. Nasıl Bir Türk Gençliği hayalim var. Okurlara Bunu aktarmak İstedim. Benim açımdan Türk Gençliği Bu ülkenin en büyük gücüdür” dedi.

 

Gençlere de nasihat eden Yılmaz, “Ben birçok kitap kaleme aldım.Bu kitapları kaleme almadan önce tabi birçok okuma gerçekleştirdim. Gençlere tavsiyem çok okumaları kelime dağarcıkları başta olmak üzere entelektüel bilgilerini  geliştirirken  yaptıkları okumalar sayesinde ufuklarının da açılacağına inanıyorum” dedi. ,  Yılmaz “Selçuk Üniversitesi’nin kuruluş döneminde Selçuk Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldım.” dedi.

Yeni Meram Gazetesi Konya’nın en köklü kurumlarından

 Yılmaz, öğrencilik yıllarından itibaren yazmaya başladığı şiirleri Varlık, Çağrı, Elif, Beşgen ve Şiir dergilerinde yayımlandı. Ayrıca Yeni Meram Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptığını ifade eden Yılmaz, “Yeni Meram Gazetesinde bir dönem köşe yazarlığı yaptım.

Bu anlamda Yeni Meram’ın bende çok farklı Konya’nın bu köklü kurumunda çalışmamın yanı sıra  şiirlerimi İkindi Çağrıları, A Dünya O Dünya 1,2 adıyla kitaplaştırdım” dedi.

Yılmaz, ayrıca  “Vatanın Bağrında Zalimler Masumlar Tanıklar ve Yazabildiklerim, Karanlık Savaş ve E-Posta, Aydınlığa Yürümek, Milli Eğitimi Aydınlanmadaki Yeri, Alınan Sonuçlar ve Yeniden İnşası adlı kitaplarını da kaleme aldım” dedi. Yılmaz gazetemiz aracılığıyla okurlarına yedi kitabının da hazırlık aşamasında olduğunu müjdeledi.

BENZER HABERLER
11.10.2024 16:59
Behçet Büyükgökmen’in acı günü
11.10.2024 16:43
Başkan Kılca, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü mesajı
11.10.2024 16:42
Beyşehir'de sağlık çalışanlarına maymun çiçeği virüsü anlatıldı
11.10.2024 16:33
Konya'da gıda zehirlenmesi şüphesi: 2 üniversite öğrencisi tedavi altında
11.10.2024 15:43
Ayakkabı'nın kalbi Konya'da atacak
11.10.2024 15:40
Meram Belediyesi 2025 bütçesi: 4 milyar 280 milyon lira