DİĞER KATEGORİLER

Ayakkabı'nın kalbi Konya'da atacak

Master Shoes Ayakkabı Fuarı’nın tanıtım toplantısı bugün Dedeman Otel’de düzenlenen lansmanla gerçekleştirildi .Lansmana Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammed Acar ,Nobel Expo Uluslararsı Fuarcılık A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Konya Ayakkabı Sanayicileri Odası Derneği Başkanı Kemal Özarpa ve basın mensupları katıldı.

İSLAM OYUNLARI 6

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammed Acar toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştirirken Master Shoes Ayakkabı Fuarı’nın  ilki’nin Konya’da geçen sene gerçekleştiğinin altını çizerek, “Bildiğiniz üzere Master Shoes ayakkabı ve çanta  fuarının ilkini gerçekleştirmiştik. Bu yıl geçen yılın iki katı katılımı bekliyoruz.

Bu Fuar  Başta Konya ekonomisi olmak üzere  Türkiye Ekonomisine katkı sağlayan çok büyük bir faaliyettir. Bu profesyonel   fuarın gerçekleştirilmesinde Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı  Erhan Çevik Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” Dedi.

Başkan Acar  Konya Şehri’nin potansiyeline değinerek, “ Konya Master Shoes  Ayakkabı Çanta ve Moda Fuarı’nın Konya’mıza ülkemize  ve sektörümüze başarı getirmesini diliyorum. Konya bildiğiniz gibi tarih, turizm gibi pek çok potansiyeli  barındıran bir şehir. Biz Hep şunu söyledik. “Ayakkabı’nın  kalbi Konya” dedik. Tüm Türkiye artık ayakkabının kalbinin Konya’da attığını biliyor. Erkek ve Kadın ayakkabı ’da  Türkiye ihracatının yüzde 40’ını gerçekleştiriyoruz. Bu oranları sektörün birlik ve bütünlük içerisinde hareket etmesi ile sağladık.” Dedi.

 

“ Türkiye’nin önemli

 Ayakkabı üretim merkezlerinden”

Konya Ayakkabı Sanayicileri Odası Derneği Başkanı Kemal Özarpa  ayakkabı sektöründe Konya ilinin öneminin altını çizerek, “ Ayakkabı sektörü denince akla Konya Konya denince de akla ayakkabı sektörü gelir.

Konya’da köklü bir geçmişe sahip olan ayakkabı  sektörü  Konya Türkiye’nin en önemli ayakkabı üretim merkezlerinden biridir.” Dedi. Başkan Özarpa gerçekleştirilecek fuar ile ilgili olarak, “ Fuarcılık konusunda Konya otuzuncu fuarını Master Shoes  olarak ise ikincisini gerçekleştiriyoruz.

Geçen yıl fuarımızın ilkini tek salonda gerçekleştirdik. Bu yıl fuarda salon sayımızı ikiye çıkarırken Fuara katılan 150 firma 200 marka ile gerek sektör gerekse küresel anlamda firmalarımız yeni sezon ürünlerini sergileyecekler.” Dedi.

Konya’nın Dünya’nın aksine bir başarı ivmesi kazandığının altını çizen Özarpa, “Bu başarı sektörün başarısı Dünya ve Türkiye genelinde fuarlarda bir daralma görülürken Konya’nın  yeni fuarlar yaparak atılım yapması Konya’yı da pozitif anlamda ayrıştırıyor.

İhracat anlamında ise Konya Şehri Türkiye İhracatı içerisinde önemli bir paya sahip olan bir şehir. Konya’nın kilogram başına ihracat rakamı  24 doların üzerinde  Türkiye’de ise bu rakam kişi başına üç dolar civarında gerçekleşiyor. Bu anlamda Konya katma değerli ürünler üreterek öne çıkıyor. Master Shoes bir moda fuarı ayakkabı fuarı tabi ayakkabının vazgeçilmezi çantalarda fuarda yerini alacak. Bu fuar Profesyonellere yönelik bir fuardır” dedi.

 

“40’dan fazla ülkeden

322 katılımcı ile gerçekleştirilecek”

Nobel Expo Uluslararsı Fuarcılık A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik  Konya’da düzenlenecek Master Shoes Ayakkabı Fuarı ile ilgili olarak, “ Bu fuarın  iki organizatörü bir tanede destekçisi var Bunlardan biri Konya Sanayiciler Derneği İkincisi Konya Ayakkabıcılar Odası bizde destekliyoruz.” Dedi.

Çelik Fuarların sektörler için gerçekleştirilen etkinlikler olduğunun altını çizerek, “Bizde tüm  fuarlara destek oluyoruz.” Dedi. Çelik Konya’nın ayakkabı üretiminde  gerek Türkiye’de gerekse Dünya’da önde  gelen sektör temsilcilerini bir araya getirdiğinin altını çizerek, “ Konya Ayakkabının zirvesi Rusya’daki ihracatçılar bile Türk Ayakkabısı mı Konya ayakkabısı mı diye sordu Rusya’nın pek çok ayakkabı zincirinde Konya Ayakkabısının kalitesi önceleniyor.” İfadelerini kullandı. Erhan Master Shoes Ayakkabı Fuarı’nın ilkinin  Rusya’da gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “ Master Shoes Ayakkabı Fuarı’nın ilkini Rusya’da gerçekleştirdik.

Bu yıl ikinci Fuarımızı da Konya’da gerçekleştireceğiz. Bu  fuar sektöre yönelik bir  fuar olduğu için halk fuara alınmıyor. Çünkü Yurtdışından gelen ihracatçı kendisi ile özel ilgilenmesini istediği için dışardan halka kapalı olarak gerçekleştiriliyor. Fuara bu anlamda 40 ‘dan fazla ülkeden 322 büyük Ayakkabı toptancısının katılımı ile gerçekleştireceğiz” dedi.

Erhan Konya’nın ayakkabı anlamında en büyük fuarının Konya’da gerçekleştirileceğini dile getirerek, “ Türkiye’de ayakkabı ve moda sektöründe en büyük fuar İstanbul’da yapılıyor. Önümüzdeki yıl Türkiye’nin en büyük moda ve ayakkabı fuarı Konya’da olacak bunu görebiliyoruz. Çünkü İstanbul’da fuar katılım ücretleri çok yüksek Konya’da diğer şehirlerdeki alan parasının yarısına tüm fuar masraflarını Konya’da çıkarıyoruz. Konya’nın ayakkabı sektöründeki gücünü görmüş olacağız” dedi. 

BENZER HABERLER
11.10.2024 16:59
Behçet Büyükgökmen’in acı günü
11.10.2024 16:43
Başkan Kılca, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü mesajı
11.10.2024 16:42
Beyşehir'de sağlık çalışanlarına maymun çiçeği virüsü anlatıldı
11.10.2024 16:33
Konya'da gıda zehirlenmesi şüphesi: 2 üniversite öğrencisi tedavi altında
11.10.2024 15:40
Meram Belediyesi 2025 bütçesi: 4 milyar 280 milyon lira
11.10.2024 15:25
Konya'da yaşlı çift yedikleri mantardan zehirlendi