DİĞER KATEGORİLER

Yumurtayı haşlayarak tüketenlere uzmanlardan önemli uyarı geldi!

Sağlığımız için son derece önemli bir besin kaynağı olan yumurta, yanlış pişirildiğinde aslında sağlığımızı tehdit ediyor. Yumurtanın içerisinde bulunan vitamin ve minerallerden tam olarak faydalanmamız için pişirme süresine dikkat etmemiz gerekiyor.

İSLAM OYUNLARI 6
Yüksek oranda protein içeren yumurta, ekonomik olarak da ulaşılabilir nadir gıdalardan biri. Sağlığımızı olumlu yönde etkileyen birçok vitamin ve mineral içeren bu besin kaynağı, kemik gelişimini destekliyor, demir eksikliğini tamamlıyor ve kansızlığa iyi geliyor. Uzmanlar, yumurtanın doğru bir şekilde pişirildiğinde en az anne sütü kadar faydalı olabileceğini söylüyor. Yumurtada bulunan kaliteli protein, vitamin, mineral ve aminoasitler sayesinde sağlığınızı garanti altına alabilirsiniz. Vitamin ve mineral açısından son derece güçlü olan yumurtadan faydalanmak için doğru bir şekilde pişirmek önemli. Uzmanlar, yumurtadan doğru bir şekilde faydalanmak için rafadan pişirilmesini öneriyor. Rafadan yumurta tüketemiyorsanız kayısı kıvamında da haşlayarak yiyebilirsiniz. Kimi zaman haşladığınız yumurtaların grileştiğine şahit olmuşsunuzdur. Çok fazla haşlanan yumurtalar, doğal olmaktan çıkar ve kanserojen bir hal alır. Sağlıklı sandığınız bir gıdayı tükettiğinizi düşünürken aslında kendiniz için ciddi anlamda bir kötülük yapmış olursunuz.
BENZER HABERLER
03.05.2024 09:48
Baharın çocuklara sürprizi: Beşinci hastalık
01.05.2024 09:59
Bahar aylarındaki göz alerjisi görme kaybına yol açabilir
27.04.2024 15:18
Kan stokları azaldı, vatandaşlar hasta yakınları için sosyal medyadan kan arayışına giriyor
22.04.2024 11:40
Hava kirliliği astıma neden oluyor
20.04.2024 10:23
D vitamini eksikliği olanlarda bunama riski yüzde 19-25 artıyor
19.04.2024 10:15
Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir