DİĞER KATEGORİLER

Türkiye’nin en büyük spor tesisinde sona doğru

Selçuklu Belediyesinin en büyük yatırımlarından biri olan ve olimpiyatlara sporcu yetiştirme hedefiyle yapımı süren Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, tesisi önümüzdeki hazirana kadar bitirmek istediklerini belirtti

İSLAM OYUNLARI 6


*TÜRKİYE’NİN İLK YEŞİL SERTİFİKASINA SAHİP OLACAK


SELÇUKLU Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından biri olan ve olimpiyatlara sporcu yetiştirme hedefiyle yapımı süren Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Selçuklu Belediyesi, spor camiasına çok önemli bir altyapı kaynağı oluşturacak ve olimpiyatlarda başarının kapısını aralayacak Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’ni Konya’ya kazandırıyor. Sancak Mahallesi’nde yapımı aralıksız devam eden dev tesis Türkiye’nin ilk yeşil sertifikasına sahip olacak. 23 bin 514 metrekare bina alanı ve 15 bin 630 metrekare açık saha alanı bulunan Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nde, 25 metreye 35 metre ve 25 metreye 12,5 metre ebatlarında 2 adet yüzme havuzu, hentbol ölçeğinde kapalı spor salonu, karate, judo, cimnastik, masa tenisi, güreş, satranç, tekvando, wushu, kickboks ve okçuluk branşlarına uygun spor salonları, fitness salonu, FIFA standartlarına uygun futbol sahası, Dünya Atletizm Birliği standartlarına uygun atletizm pisti, spor müzesi, spor mağazası, seminer salonu, VİP odası, kafeterya, idari birimler ve diğer ihtiyaç alanları yer alacak. Tesisin havuzlarında aynı anda 150 öğrenci yüzme eğitimi alabilecek. Diğer salonlarda da antrenman süresine bağlı olarak her birinde 20 sporcu aynı anda olmak üzere en az 200 sporcu eğitim faaliyetlerini gerçekleştirebilecek. Atletizm sahasında da aynı anda 150 sporcu rahatlıkla aktivite yapabilecek.

*AYNI ANDA 15 BRANŞTA EĞİTİM
SELÇUKLU Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, tesisle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Pekyatırmacı, “Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi ile spor yatırımlarımızı taçlandırmaktan mutluluk duyuyoruz” cümlesiyle başlayan açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “İnşaatımız güzel gidiyor. Hedefimiz önümüzdeki mayıs haziran ayına kadar inşaatımızı bitirip önümüzdeki yaz spor okulları döneminde artık spor okulları kapasitemizi iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Spor alanında çok önemli bir yatırımı şu anda gerçekleştiriyoruz. Toplam 40 bin metrekare alanda bu yatırımı gerçekleştiriyoruz ve Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı sporcu seçme ve yetiştirme merkezi olacak. Aynı anda 15 farklı branşta aynı anda bin 500 gencimiz burada spor yapabilecek. Günlük 1 buçuk iki saatlik periyotlarda dönüşümlü olarak bunun yapıldığını düşünürseniz günde 5-6 bin gencimizin istifade edebileceği büyük bir kompleks hayata geçiriyoruz”.

*OLİMPİYATLARA SPORCU YETİŞTİRECEĞİZ
“İÇERİSİNDE yüzme havuzundan, basketbol, voleybol, hentbol sahalarına, futbol sahasına atletizm pistine, cimnastik, tekvando, wushu, bireysel spor alanlarına, masa tenisi, okçuluk gibi alanlara varıncaya kadar tüm spor alanlarında özel alanları bulunan büyük bir kompleks hayata geçiriyoruz. Buradaki hedefimiz mevcut zaten Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüz Türkiye’nin en başarılı spor kulübü ilan edildi. Mevcut başarımızı çok daha yukarılara taşıyabilmek. Şuanda 200’ün üzerinde milli sporcumuz var ve 15 bin lisanslı sporcumuz var. Her ay yurt içinde ve dışında ulusal ve uluslararası müsabakalarda altın, gümüş ve bronz madalyalar getiriyor sporcularımız. Biz artık yeni sporcu merkezi ile hedefimiz, buradan olimpiyatlara sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Burada hem bir ölçme değerlendirme yapacağız, hem branşlara seçme yapacağız hem de branşlara seçtiğimiz sporcuları oradaki ölçme ve değerlendirme neticesinde öne çıkan gençlerimizi branşlarda özel olarak yetiştirmeye tabi tutacağız”.

*GENÇ NÜFUSUMUZA GÜVENİYORUZ
“BURADAN hedeflediğimiz durum farklı branşlarda gençlerimizin yeteneklerini kabiliyetlerini keşfedip, onları olimpiyat hazırlık merkezlerine gönderebilmek. Çünkü olimpiyat hazırlık merkezlerine biz ne kadar nitelikli gencimizi gönderebilirsek inanıyoruz ki, oradaki yapılacak çalışmalar neticesinde olimpiyatlarda başarımız çok daha yukarılara çıkmış olacak. Konya’da genç nüfusumuza güveniyoruz. İmkan verildiği zaman çok üstün başarılar elde edebileceklerini biliyorum. Bunu gördük. İnşallah önümüzdeki süreçte bu yeni merkezle birlikte bunları çok daha yükseklere çıkartmayı hedefliyoruz. İnşallah bu güzel eser spor alanında şehrimiz için önemli bir kazanım olacak. Selçuklu Belediyesi olarak spor altyapısının güçlenmesine katkı sağlamaktan ve spor yatırımlarımızı böyle nitelikli bir eser ile taçlandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Merkezimiz tamamlandığında Konya’nın ilk, Türkiye’nin de en kapsamlı spor tesislerinden biri olacak. Bu kapsamda çocuklarımızın yeteneklerini uygulayacağımız ölçme ve değerlendirme programları sayesinde keşfedeceğiz. Ayrıca şehrimize bir tesis inşa ederken gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak şiarıyla tesislerimizi çevreye ve doğaya karşı duyarlı üretmeye özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) Sporcu Yetiştirme Merkezi ünvanını Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezine kazandırdık. Merkez kendi enerjisinin yüzde 90’ını çatısında kurulacak olan güneş enerjisi panellerinden elde ederek yıllık 350 bin kw/saat enerji tasarrufu sağlayacak”.

*FUTBOLDA TARİHİ BAŞARILAR
SELÇUKLU Belediyespor Kulubü, futbolda geride kalan sezonda ise adından fazlasıyla söz ettirdi. Mavi-beyazlı kulüpte, U16 Futbol Takımı Türkiye şampiyonu olurken, U17 Futbol Takımı ise Türkiye ikinciliği elde etti. Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü elde ettiği başarılarla geçen sezon dikkat çekti. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Afyon’da düzenlenen U16 Türkiye Şampiyonası dörtlü finalinde, Samsun Kadıköyspor’u penaltılarla eleyip şampiyon oldu ve tarihi bir başarıya imza attı. Selçuklu Belediyespor ayrıca bu alanda Konya’ya ilk Türkiye şampiyonluğunu kazandırdı. Selçuklu Belediyespor U17 Takımı ise Türkiye Şampiyonası final maçında İstanbul Eroğlusor’a tek golle yenilerek Türkiye ikincisi oldu. Selçuklu Belediyespor Kulübü futbol branşında geçen sezon tarihi bir sezon geçirirken, U14-U15-U16-U17 ve U18 yaş gruplarında Konya şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştiren Selçuklu Belediyespor, Türkiye Şampiyonasında da bir ilki gerçekleştirdi ve sezonu çifte kupayla tamamladı. 

BENZER HABERLER
28.10.2024 15:43
23 Elazığ FK, Konyaspor maçında taraftar desteği bekliyor
28.10.2024 15:13
Konyaspor'da Ali Çamdalı ile yollar ayrılıyor
28.10.2024 14:05
İyi başlayan maç kötü sonla bitti!
28.10.2024 14:03
Sitya: Bizim için acı verici bir sonuç
28.10.2024 18:11
Karapınar Anadolu galibiyetle döndü
28.10.2024 13:09
Ereğli Belediyespor ilk kez kazandı