Türkiye’nin turizm potansiyelinin Rusya pazarına daha iyi tanıtılması için çalışmalarını sürdüren Rus seyahat acenteleri yetkililerinden oluşan 60 kişilik bir heyet, Karatay’ı ziyaret etti. Savatra Antik Kenti ve Tarihi Obruk Hanı’nı gezen heyete Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da eşlik etti. Her iki rota hakkında Rus yetkililere bilgi veren Hasan Kılca, özellikle son yıllarda yürüttükleri çalışmalar ve projelerle Karatay’ı büyük bir turizm merkezine dönüştürdüklerini söyledi.
Karatay Belediyesi, birbirinden zengin ve binlerce yıllık kültürel varlığı hem turizme kazandırmak hem de gelecek nesillere taşımak amacıyla birçok proje yürütüyor.
Karatay Belediyesi’nin girişim ve destekleriyle yürütülen birçok arkeolojik çalışmalar yeni yapı ve bulguların gün ışığına çıkarılması adına bir yandan arkeoloji dünyasını heyecanlandırırken; diğer taraftan ortaya çıkan eserler yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra turizm yetkililerinin de dikkatini Karatay’a çekiyor.
Bu kapsamda Konya ve Karatay’ın Rusya’da daha geniş kitlelere tanıtılması ve turizm alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi hedefliyle Rusya’dan gelen 60 kişilik seyahat acente şirketlerinin yetkilileri, Savatra Antik Kenti ve 800 yıllık Obruk Hanı ile Kızören Obruğu’nu ziyaret ettiler. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, Türkiye’nin turizm potansiyelinin Rusya pazarına daha iyi tanıtılması için çalışma yapan heyete eşlik etti. Başkan Hasan Kılca, heyete Savatra Antik Kenti’ni ve Obruk Hanı’nı anlattı.
Yurtdışından gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını aktaran Hasan Kılca; yüzlerce yıllık geçmişiyle arkeoloji meraklılarının yanı sıra yerli-yabancı turistlerin de ilgi odağı haline gelen Savatra Antik Kenti ve Obruk Hanı’nın turizme kazandırılması için büyük çaba harcadıklarını aktardı.
SAVATRA İLK TURİSTİK KAFİLESİNİ AĞIRLADI
Kılca; “Konya, tarihi ve turistik alanlarıyla içerisinde Hz. Mevlana’nın metfun bulunduğu ve Selçuklu’nun başkentliğini yapan çok önemli bir şehir. Yine ilk tarımın yapıldığı topraklar olarak kayda geçmiş olan şehrimizde bulunan Boncuklu Hüyük’te kazı çalışmaları gerçekleştirdik ve Çatalhüyük’ten bin yıl daha eski olan bu alanda yaptığımız yeni kazı çalışmaları sonrasında tarımın Avrupa’ya buradan gittiği belirlendi. Karatay; sahip olduğu kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle ziyaret edenlerin kendisinden ve insanlık tarihinden bir iz bulabileceği kadar özgün ve yılın her mevsimi turizme uygun özel bir ilçedir. Bu zengin tarihe ve kültüre ev sahipliği yapan ilçemizde bugün yırt dışından gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Aynı zamanda Savatra’da tarihi bir gün yaşıyoruz. Çünkü misafirlerimiz, Savatra’nın ilk turistik gezisini de yapmış oldular. Savatra’da 3 yıldır kazı çalışması yapıyoruz. 5 bin yıllık bir geçmişi var. Burada amfi tiyatrolar, mozaikler, anıt eserler ve daha birçok tarihi bulguları gün yüzüne çıkarmaya başladık. Sizleri Konya’mızda misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle son yıllarda yürüttüğümüz daha birçok çalışmalar ve projelerle Karatay’ımızı büyük bir turizm merkezine dönüştürdük, bu gayretimiz artarak devam edecek” dedi. (HABER MERKEZİ)