DİĞER KATEGORİLER

Soğan yiyen unutkanlıktan kurtuluyor

Beyne ve diğer organlara iyi geldiği bilinen, omega yağ asitleri, antioksidan, vitamin ve mineral bakımından zengin besinler unutkanlığı önlüyor... Kırmızı soğanın listenin en başında yer aldığı besinler listesi şöyle;

İSLAM OYUNLARI 6
Diyetisyen Elif Özcan, unutkanlığı azaltmak için hafızayı güçlendirmek gerektiğini anlatırken, “Bunun için temel şart; haftada bir kez balık tüketmek, soğanı da sofralardan eksik etmemek" dedi. sogan-yiyen-unutkanliktan-kurtuluyor-1 Özellikle kırmızı soğan içerisinde bulunan hafıza güçlendirici bileşenlerle tam bir zihin açıcı. sogan-yiyen-unutkanliktan-kurtuluyor-2Yağ asitleri ve yaşla birlikte görülen bilişsel gerilemeyi yavaşlatan E vitamini bakımından zengin olan kabuklu yemiş ve tohumlar unutkanlıkla mücadele için önerilen besinler arasında yer almaktadır. Ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı, ay çekirdeği, susam, keten tohumu gibi yemişlerden birini her gün bir avuç yemek hafızanın korumasına katkıda bulunur. sogan-yiyen-unutkanliktan-kurtuluyor-3Nar Suyu: Antioksidan bakımından zengin olan nar suyu, vücutta bulunan ve hücre yapısını bozan “serbest radikallere” karşı etkin koruma sağlar. Nar suyu gibi antioksidan etkisi bulunan portakal, çilek, greyfurt gibi meyvelerde unutkanlığa iyi gelir ve beyin hücrelerini korur. Nar suyu ekşi gelirse yarı yarıya suyla karıştırarak içebilirsiniz. sogan-yiyen-unutkanliktan-kurtuluyor-4Ispanak: Folik asit ve mineraller bakımından zengin olan ıspanak hafızayı geliştirir ve unutkanlığı tersine çevirebilir. Folik asit, Alzheimer hastalığından korunmak ve yaşa bağlı unutkanlığın tedavisi için önerilen vitaminler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. 1 kase çiğ ıspanak günlük folik asit ihtiyacının yaklaşık %60’ını karşılar. sogan-yiyen-unutkanliktan-kurtuluyor-5Elma: Bir antioksidan çeşidi olan “quercetin” bakımından zengin elma, kırmızı soğan ve brokoli hafızayı geliştirmek için önerilen besinler arasındadır. Brokoli aynı zamanda folik asit için iyi bir kaynaktır. sogan-yiyen-unutkanliktan-kurtuluyor-6Yabanmersini: Yabanmersini üzerine yapılan araştırmalar bu meyvenin beyni “oksidatif stres”e karşı koruyarak yaşa bağlı unutkanlığı geciktirdiğini ortaya koymaktadır. Ayrıca düzenli olarak yabanmersini tüketmenin öğrenme kapasitesini arttırdığı ve motor becerileri geliştirdiği yönünde araştırma sonuçları bulunmaktadır. Hafızanızı güçlendirmek için günde bir avuç yabanmersini yiyebilirsiniz. sogan-yiyen-unutkanliktan-kurtuluyor-7
BENZER HABERLER
30.04.2024 21:39
Konya'nın Kadınhanı ilçesinde hırsızlık! 3 kişi tutuklandı
30.04.2024 21:36
Konya'da 14 ruhsatsız tabanca ele geçirildi
30.04.2024 21:30
Konya'da sağanak etkili oldu
30.04.2024 20:06
Şırnak'ta askeri araç kaza geçirdi! 2 asker şehit düştü, 2 asker yaralı
30.04.2024 17:22
Öldürüp cesedini dereye attı: 'Ailesine başsağlığı diliyorum' dedi
30.04.2024 17:13
Kırşehir'de biçerdöverler davul zurna eşliğinde hasat için uğurlandı