DİĞER KATEGORİLER

Şehit taksici Murat Arslan son yolculuğuna uğurlandı

TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısı öncesi teröristlerin gasp ederek öldürdüğü taksi şoförü Murat Aslan Kahramankazan Ulu Cami’de son yolculuğuna uğurlandı.

İSLAM OYUNLARI 6

Ankara'da TUSAŞ'a yapılan terör saldırısında 5 kişi şehit oldu. Şehit edilenler arasında TUSAŞ'ta çalışmayan tek kişi, teröristlerin gasbettiği taksinin şoförü Murat Arslan'dı. İki teröristin Kahramankazan'da bindikleri taksinin şoförünü yolda şehit ettikten sonra naaşını bagaja kilitlediği ortaya çıktı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganlarıyla uğurlandı"

Arslan, bugün Kahramankazan'da "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Ulu Cami’deki cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Ankara Valisi Vasip Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldı. Şehidin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Şehidin naaşı, namazın ardından Kahramankazan şehitliğine defnedildi.

"Ekmeğinin derdinde bir insandı"

Teröristler tarafından vurulduktan sonra naaşı bagaja konulan şehit Arslan'ın ailesi, cenaze töreninde şehidi anlattı.

Arslan'ın kuzeni Mehmet Çavuş, Arslan'ın aileden taksici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kimseye kötülükleri olmaz. Murat, günde 5 vakit namazını kılar, sadece insanlara iyilik yapma peşinde koşar, ekmeğin derdinde, gariban bir insandı. Bu olayı hak edecek hiç hareket yapmadı. Vatan sağ olsun ama bunların da bir an önce bitmesi gerekiyor. Murat'ın düştüğü durum, başka ocaklar yanmasın, başka ocaklara düşmesin. Artık tamamen terörün kökünün kazınmasını istiyoruz"

Arslan'ı kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getiren Çavuş, "Murat, hem amcamın torunu hem halamın torunu. İki taraftan da akrabayız. 20'li yaşlarda iki oğlu, 15 yaşında da bir kızı vardı." dedi.

BENZER HABERLER
24.10.2024 16:31
Havalar soğudu, sobalar satışa çıkarıldı
24.10.2024 15:51
Kazada ölen karakol komutanı Konya'da son yolculuğuna uğurlandı
24.10.2024 15:47
Nevzat Bahtiyar için mahkeme, barodan avukat talep etti; ağabey ve baba için de zorla getirilme kararı verildi
24.10.2024 15:22
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'ın bulunduğu araç kaza yaptı
24.10.2024 14:40
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Terör Türkiye'de artık tutunamayacak, Türkiye topraklarında asla yer bulamayacaktır"
24.10.2024 14:39
56 öğrencinin kaleme aldığı şiir kitabı yayınlandı