DİĞER KATEGORİLER

Rektör Fevzi Rifat Ortaç: "Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

İSLAM OYUNLARI 6

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “29 Ekim yalnızca bir tarih değil; milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için gösterdiği azmin, fedakârlığın taçlandığı gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şanlı bir mücadele veren aziz Türk milleti, tarihindeki en büyük destanlardan biri olan Kurtuluş Savaşı zaferini bir asır önce cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

Her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen gözlerini bile kırpmadan canlarını feda ederek bağımsızlık destanı yazan kahramanlarımız, bu cennet vatanının topraklarını bizlere emanet etmiştir. Onların miras bıraktığı her bir karışı şehit kanıyla sulanmış bu kutsal emaneti, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırma kararlılığıyla korumak ve geleceğe taşımak en büyük sorumluluğumuzdur. Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinde gösterilen vatan sevgisinin en büyük nişanesidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ diyerek Türk gençliğine duyduğu inanç ve güveni belirtmiş, Türk milletinin var olma mücadelesi olan bu anlamlı tarihi gençlerimize armağan etmiştir. Biz de tarihimizden aldığımız güçle, ülkemizin aydınlık yarınları için yeni nesilleri bilimin ışığında, cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmeyi en önemli görevimiz olarak görüyoruz.

Bu önemli ve anlamlı gün vesilesiyle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun.”

BENZER HABERLER
28.10.2024 16:31
Araç park kavgasında 1 kişi yaralandı
28.10.2024 16:10
Başkentte mesai arkadaşlarını 300 milyon lira dolandıran şüpheli yakalandı
28.10.2024 16:08
Ayrımcılık suçunun cezası 145 bin lira
28.10.2024 16:04
Muş'ta tren, beton pompası kamyonuna çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
28.10.2024 16:00
Ayrımcılığın 145 bin TL cezası var
28.10.2024 15:46
Eşi, kayınvalidesi ve engelli kayınbiraderini öldüren sanık: İlaçla beni delirtmek istiyorlardı