DİĞER KATEGORİLER

"Ramazan’ı fırsata çevirmiyoruz"

Ramazan ayının başlamasıyla beraber restoranlar Ramazan menülerini hazırladı. Bu yılki fiyatlar geçen Ramazanlara göre biraz daha yüksek seyredecek. Restoran işletmecileri girdi fiyatlarını hesaplayarak, Ramazanı fırsata çevirmeden, hesaplı menüler oluşturduklarını belirtti. İşletme sahipleri İsrail boykotundan da taviz vermediklerini vurguladı

İSLAM OYUNLARI 6

RAMAZAN AYINI
fırsata çevirmeyelim

Ramazan ayının başlamasıyla beraber Konya’daki restoranlarda hazırlıklarını tamamladı. Restoranlar iftar menülerini hazırlamak için kolları sıvarken Konya’nın tarihi merkezlerinden biri olan Türbe Çarşısı da Ramazan bereketin ortak oldu. Çarşıda faaliyet gösteren, Damla Restoran işletmecisi Adem Alemdar, “Mübarek Ramazan ayı başladı. Şükür bu günleri kavuşturana. Bizde restoranlar olarak tüm Ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamladık. Ramazan ayına özel iftar menüleriyle müşterilerimizi ağırlıyoruz” dedi.


"Ramazan’ı Fırsata Çevirmiyoruz"
Adem Alemdar, Ramazan ayının bereketini ve birlikteliğini yaşatmak adına yemek fiyatlarını olabildiğince uygun tuttuklarını söyledi. Alemdar: "Ramazan’da restoranlara gelen farklı bir kitle var. Biz de onlara hitap ederek insanları mutlu etmek, iftarda yüzlerini güldürmek istiyoruz. Hayat çok pahalılaştı, işçilik ve yemek maliyetleri arttı. Ancak biz, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan’ı fırsata çevirmeden, insanların dualarını alarak bu mübarek ayı geçirmek istiyoruz" dedi. Alemdar, geçtiğimiz yıl boyunca 5000’den fazla kişiyi ağırladıklarını ve hiçbir gün boş masa kalmadığını belirterek, bu yıl da uygun fiyatlı menülerle hizmet vereceklerini açıkladı. Alemdar, "Geçen yıl olduğu gibi yemeklerimizi çok az kârla satacağız. En pahalı yemeğimizin fiyatı 700-750 TL bandında olacak. Bu fiyatlar, yemeklerin maliyeti, işçilik ve yan ürünlerle beraber değerlendirildiğinde makul seviyede kalıyor" şeklinde ifade etti.


Konya’nın gözde mekanlarından oldu


Konya’daki Türbe önü dükkânlarının, Konya’nın önemli camilerine yürüme mesafesinde bulunduğunu dile getiren Alemdar, “Türbe önü Ramazan’da Konyalının Ramazan coşkusunu yaşayacağı mekânlar arasında yer alacak. Aziziye Camii, Sultan Selim Camii ve Kapu Camii gibi tarihi camilere yakın olması nedeniyle, müşteriler iftar sonrası rahatça teravih namazına yetişebiliyor. Bu özellik, özellikle ibadetlerine önem veren kişiler için büyük bir avantaj sağlıyor. İftarlarını yaptıktan sonra, tarihi camilerin manevi atmosferinde teravih namazlarını kılmak isteyen müşteriler için restoranın konumunu önemli bir artı sağlıyor.” dedi. Alemdar, restoranlarında güvenilir gıda tedarikine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Kazıklanıyor muyum? Yediğim yemek sağlıklı mı? İçinde ne var? Bu sorular, müşteriler için önemli. Biz eti nereden aldığımızı faturalarımızla kanıtlayabiliriz. Güven bizim için en önemli prensip. Fiyatlarımızı belirlerken de piyasa koşullarını detaylı hesaplıyoruz. Ramazan’ı yüksek kazanç elde etme ayı olarak görmüyoruz, zarar etmeden, insanları mutlu ederek bayrama ulaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Alemdar, mutfakta kullanılan malzemelerin tamamının denetimden geçtiğini, hiçbir katkı maddesi ya da düşük kaliteli ürün kullanılmadığını ifade ederek, "Müşterilerimiz gönül rahatlığıyla yemeklerini yiyebilirler. Biz burada hem sağlıklı hem de lezzetli yemek sunmayı ilke edindik" dedi. Damla Restoran, geniş mekânıyla toplu iftar organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyor. Düğün menüsü, kavurma gibi özel talepler için önceden rezervasyon yaptıran müşterilere özel menüler hazırlanabiliyor. Büyük aileler, iş grupları veya dernekler için özel olarak düzenlenen toplu iftar programları sayesinde, kalabalık gruplar hem kaliteli hizmet alıyor hem de ekonomik fiyatlarla iftar yapma şansı yakalıyor. Alemdar, restoranların İsrail menşeli ürünlere tam boykot uyguladığını belirterek, "Dünyaca ünlü kola markalarından tutun, su ve peçete markalarına kadar boykot ediyoruz. Bizim için önemli olan helal ve bilinçli tüketimdir. Bu konuda hassasiyet gösteren müşterilerimizi özellikle bekliyoruz" dedi. Alemdar, Ramazan ayında sadece yemek servisi sunmakla kalmayıp, manevi atmosferi de destekleyen bir anlayış benimsediklerini vurguladı. İşletmeci Alemdar, "Ramazan ayı birlik ve beraberliğin, paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel yaşandığı dönemlerden biri. Biz de bu süreci fırsatçılığa dönüştürmeden, müşterilerimize hem kaliteli hem de uygun fiyatlı bir iftar hizmeti sunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

BENZER HABERLER
03.03.2025 16:40
Konya'da başıboş Köpekler vatandaşları tedirgin ediyor
03.03.2025 16:38
Konya'da evine gittiği kadının sevgilisi tarafından bıçaklanan kişi hayatını kaybetti
03.03.2025 15:33
Sarayönü'nde ilk okul öğrencilerinden, yetimler için anlamlı destek
03.03.2025 15:03
SAGEM’DEN Ailelere “Ergenlik Dönemini Anlamak” semineri
03.03.2025 14:55
Karatay'da “Kariyer Günleri” programı gençleri geleceğe hazırlıyor
03.03.2025 14:47
Seydişehir'de zabıta ekiplerinden ramazan denetimi