Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Bu üniversitenin marka değeri yükselmeye devam edecek. Mışlı mişli, yapılmalı edilmeli, yapsak pek güzel olur deyip bakarak değil. İşimizi mis gibi yaparak” dedi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite tarafından yapılan ve yapılacak olan faaliyetleri paylaşmak üzere basın mensupları ile bir araya geldi. NEÜ Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonunda konuşmalarını gerçekleştiren Rektör Zorlu, üniversitenin marka değerini yükselten çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, “Necmettin Erbakan Üniversitesi mezunlarının; ülkemizin işinin ehli, mesleğinin erbabı, her alanda aranan, parmakla gösterilen, gıpta edilen, örnek gençler olmasını arzu ediyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesini marka haline getireceğiz. Mışlı mişli, yapılmalı edilmeli, yapsak pek güzel olur deyip bakarak değil. İşimizi mis gibi yaparak” şeklinde konuştu.
“MARKA DEĞERİMİZİ YÜKSELTEN ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ”
2 bin düzeyinde öğretim elemanına, 38 bin düzeyinde de öğrenciye sahip olduklarını ifade eden Rektör Zorlu, “Her fırsatta, Necmettin Erbakan Üniversitesi diplomasının cari hayattaki karşılığı ile ilgilendiğimizi ifade ediyoruz. Paydaşlarımızın aidiyet duygusu, Necmettin Erbakan Üniversitesi diplomasının itibarı, bu iki tanımlama adeta faaliyetlerimizin özetini oluşturuyor. Tüm paydaşlarımıza, Necmettin Erbakan Üniversitesinin paydaşı olma ayrıcalığını yaşatma idealine sarılıp, ataleti kıran hamlelerle kurumsal bakış açımızı büyük ölçüde dönüştüren, Üniversitemizin marka değerini yükselten çalışmalara imza atıyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi mezunlarının; ülkemizin işinin ehli, mesleğinin erbabı, her alanda aranan, parmakla gösterilen, gıpta edilen, örnek gençler olmasını arzu ediyoruz. 2 bin düzeyinde öğretim elemanına, 38 bin düzeyinde de öğrenciye sahibiz. Akademik birimlerimizdeki dönüşümümüzü, ülkemizin ve şehrimizin ihtiyacı olan öncelikli alanlara odaklanarak yönettik. Fakülte sayımız bir, meslek yüksekokulu sayımız iki arttı. Araştırma merkezi ve program sayımızdaki artış ise daha fazla oldu. Bu, dikey büyüme politikamızın, derinleşme ve uzmanlaşma çalışmalarımızın bir yansımasıdır” diye konuştu.
“108 ÜNİVERSİTE İÇERİSİNDE 4 SIRA YÜKSELEREK 9.’LUĞA YERLEŞTİK”
NEÜ’nün bütün alanlarda büyük sıçrama yaşadığını hatırlatan Rektör Cem Zorlu sözlerine şu şekilde devam etti; “Artık kapasitemiz daha yüksek ve bu kapasiteyi, zorlayabildiğimiz kadar zorlayacağız. Çünkü hedefler ne kadar yüksek olursa gerçekleşenler de o kadar yüksek olur. Örneğin akademide yabancı dil gerçeğiyle karşı karşıyayız. Biz en iyileri inceledik ve en iyileri örnek aldık. Atama ve yükseltme kriterlerindeki dil ve diğer performans puanlarını artırdık. Bunu yaparken hocalarımıza da iki yıl gibi bir süre verdik. Hazırlanmaları, çalışmaları için. Bazı arkadaşlar hocam bu kadarı fazla değil mi diye serzenişte bulunuyor ama nafile. Eğer akademide başarı istiyorsak, yurtdışı ayağımızı, atıflarımızı güçlendirmemiz lazım. Bunun için de öncelikle hallolması gereken iş yabancı dil. Hazırlık sınıfında mesela; zorunlu olan haftalık 24 saatlik yabancı dil dersini, 30 saate çıkardık. Yüksek lisans girişinde dil puanı şartı koyduk. Yabancı dilde eğitim veren program sayımızı 9’dan 14’e yükselttik. Bütün bunlar şimdi göreceksiniz bize sıçrama yaşattı. URAP’a göre 2000 yılından sonra kurulmuş 108 üniversite içerisinden 4 sıra yükselerek 9.’luğa yerleştik. Genel sıralamada 10, Devlet üniversiteleri sıralamasında 8 sıra birden yükseldik. Web of Science’a göre 217 üniversite arasında 2018 yılına kıyasla 25 sıra birden yükselerek 33. sırada yer aldık. Üniversite sıralamalarında önemli birer gösterge olan US News ve THE sıralamalarına ilk defa girdik ve bu listelere de ülkemizden giren en genç üniversite biz olduk. Şimdi akademi çevrelerinden soruyorlar, Hocam nasıl başardınız diye. Biz de anlatıyoruz. Bilmenizi isterim ki bu alanda birçok üniversiteye mentorlük yapıyoruz. Nature ve Science dergileri, bilim dünyasındaki en saygın dergilerden. Değerli arkadaşlar, bakın buraya dikkatinizi çekiyorum: Bu dergilerde son 3 yılda Türkiye’den yapılan yayınlar içerisinde etki değeri en yüksek yayın yapan üniversite, biz olduk. Evet büyük bir iddia. Hayır bir iddia değil. Gerçek bu arkadaşlar. Bunu biz başardık. Yani sizce de mis gibi bir başarı değil mi? Dahası… 2020 yılında Unikop bölgesindeki 13 üniversite arasında ilk sıraya yerleştik. Nasıl? Uluslararası iş birliği, akademi dışı iş birliği ve etki değeri hesaplamalarında. Bu hesaplamalar da yine üniversitelerimizin başarılarında dikkate alınan en kritik hesaplamalar. Bence bu da mis gibi bir başarı. Emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Kapasite meselesini şimdi daha iyi anlatabildiğimi düşünüyorum. Bu atılımların arkası gelecek inşallah. Ok yaydan çıktı, artık daha büyük başarılar Allah’ın izni ile kaçınılmaz. Necmettin Erbakan Üniversitesini bu gibi adımlarımızla marka haline getireceğiz. Mışlı mişli, yapılmalı edilmeli, yapsak pek güzel olur deyip bakarak değil. İşimizi mis gibi yaparak…”
Şu an yapılmakta olan projeler ile ilgili de bilgiler veren Rektör Zorlu; “Köyceğiz Yerleşkemizin en büyük sorunlarından biri olan peyzaj konusunu çözüyoruz. Proje tasarımımızı tamamlamak üzereyiz, çok yakında harekete geçiyor, Üniversitemize tematik bir peyzaj kazandırıyoruz. Üniversitemize çok değerli katkıları olan Keleşoğlu Vakfı ile Merkezi Kütüphanemizin yapımı konusunda el sıkıştık. Mevcut projeyi revize ettik, hafriyat çalışmalarını tamamladık, kısa bir süre içerisinde temelimizi atacağız ve yapımını tamamlayarak hizmete açacağız. Köyceğiz Yerleşkesi Camii inşaatı için dernek kurduk, yardım faaliyetleri çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Camimiz; kütüphanesi, sosyal donatıları, kafeleri, ticaret alanları ile öğrencilerimizin sadece ibadet ihtiyaçlarını değil, birçok ihtiyacı karşılayacak imkanlara sahip olacak. Bu açıdan, bir külliye özelliği taşıyacak. Üniversitemizin en öncelikli ihtiyaçlarından biri olan Spor Kompleksi ve spor alanları sorununu çözdük. Gençlik Spor Bakanlığımızın destekleri ile 2 Adet halı saha, 22 adet pota, 2 adet basketbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 1 adet tenis kortu, 6 kulvarlı atletizm pisti, orta çim alan, aydınlatma, 500 seyirci kapasiteli portatif tribün, 4’lü tek tip soyunma odası ve seyirci kapasiteli spor kompleksini yapıyoruz. Ereğli yerleşkemiz de merkezdeki diğer yerleşkelerimiz gibi spor salonları ve yaşam alanlarının eksik olduğu bir yerleşkemiz durumunda idi.Bu yerleşkemizde kültür spor faaliyetlerimizi gerçekleştirmek üzere kapalı spor salonu ve öğrenci yaşam merkezi kazandırmak için hayırseverlerimizle görüştük, netice aldık, içerik ve kapsamını belirlediğimiz projemizi en kısa zamanda tamamlamak üzere çalışmalara başladık. 5 bin metrekarelik Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu binası inşaatı için hayırsever Ali Talip Özdemir ile anlaştık, yerini belirledik, projeyi çizdik, başladık. Köyceğiz Yerleşkemizde 15 bin metrekarelik yeni fakülte binası inşaatı için bir hayırseverimizle görüşüyoruz. 10 bin metrekarelik Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi inşaatı için Keleşoğlu Vakfı ile anlaştık, inşaatına başlıyoruz. İsmini taşıdığımız Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın hatırasını yaşatmak maksadı ile ilk olarak 2014 yılında ortaya çıkan Necmettin Erbakan Müzesi fikrini hayata geçiriyoruz. Yürütülen istişareler neticesinde şehir merkezinde olması fikri ağırlık kazanan Necmettin Erbakan Müzesi projesi için Karatay Belediyesinden kültür vadisi üzerinde arsa tahsisini sağladık, inşası için teşebbüslerimiz devam ediyor. Erbakan Müzemiz, Mevlana Müzesi'ne yaklaşık 1,9 km, Mevlana Kültür Merkezine 0,9 km ve Konya Spor ve Kongre Merkezi'ne 0,5 km mesafede yer almaktadır. Ayrıca yapımı planlanan metro hattı projesine göre 14 numaralı istasyonun bitişiği konumunda bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. Hüseyin MENEKŞE