DİĞER KATEGORİLER

NEÜ Öğrencileri Turunçgillerin Beyaz Kısmından Erişte Üretiyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Gıda Mühendisliği öğrencileri Şebnem Esra Ergüner ve Sultan Yağmur Bal’ın hazırladığı “Geleneksel Erişte Üretiminde Turunçgil Albedolarının Kullanım Olanakları” adlı bitirme tezi ile TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

İSLAM OYUNLARI 6
Danışmanlığını Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kürşat Demir’in yürüttüğü projenin “Tübitak 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteğe layık görüldü. Eriştenin geleneksel ürünlerimizin içinde önemli bir yeri olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Kürşat Demir, “Yeni nesillerin erişteyi unutup makarnaya yöneldiğini görüyoruz. Bu projeyle öğrencilerimiz geçmiş ile geleceği buluşturmak adına önemli bir çalışma yaparak daha sağlıklı daha fonksiyonel erişte üretmiş olacaklar. Özellikle de besinsel lif içeriği bakımından oldukça zengin ürünler üretmeyi ve en iyi şekilde Türk halkının damak tadına da hitap eden ürünler üretmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu. Şebnem Esra Ergüner ve Sultan Yağmur Bal ise, ürünler hakkında bilgi vererek, “Portakal ve mandalinaların yararlı olan beyaz kısımlarını erişte yapımında kullandık, bunu yapmaktaki amacımız Türklerin damak zevkine uygun fonksiyonel erişte üretmekti. TÜBİTAK’dan destek aldığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı.
BENZER HABERLER
03.05.2024 16:15
Kavuş: Dua almaya çalışıyoruz
03.05.2024 13:30
Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için zirai don uyarısı!
03.05.2024 15:30
Hafta sonu Konya'da gök gürültülü sağanak bekleniyor!
03.05.2024 15:04
Konya'da yağmur duası! Namazgah'ta eller yağmur için semaya kalktı
03.05.2024 14:29
Bilgehanelerin hafızlık öğrencileri, yeni başarılara imza atıyor
03.05.2024 13:38
Ereğli'de kontağı çevrilince alev topuna dönen otomobil, kullanılamaz hale geldi