DİĞER KATEGORİLER

Miras hakkını alamayanlara gizli fırsat! Miras alamayan kardeş...

Günümüzde pek çok kişinin en çok yaşadığı problemler arasında miras paylaşımı bulunuyor. Peki miras paylaşımı ile ilgili bu detayı biliyor musunuz? İşte tek tek açıklanan o detaylar....

İSLAM OYUNLARI 6

Günümüzde pek çok kişinin en çok yaşadığı problemler arasında miras paylaşımı yer alıyor. Miras paylaşımında size kalan miras hakkınızı vermeyen kardeşlere kapak gibi yanıt geliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre miras paylaşımında gizli fırsat hakkı tanınıyor. Böylelikle sık sık yaşanan anlaşmazlıklar artık geride kalmış olacak. Miras alamayan kardeşler duygusal etki hakkında da kullanacak. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Karar'da yer alan habere göre günümüzde pek çok kişinin en sık yaşadığı sorunlar arasında yer alan miras paylaşımı, erkek kardeşler arasındaki pay bölüşümünde de bazı sıkıntılar ortaya çıkarıyor. Söz konusu pay bölüşüm esnasında bir kardeşim anne ve baba üzerindeki duygusal etkisini kullanıp söz konusu gayrimenkulü kendi üzerine alma hakkı bulunuyor. Paylaşılan bilgilere göre kardeşler arası miras paylaşımındaki anlaşmazlık durumlarını en az düzeye indirebilmek için yapılan yeni düzenlemeler de dikkat çekiyor.

MİRAS PAYLAŞIMINDA YENİ DETAY


Aile içinde yaşanabilecek olan en büyük problemlerden bir tanesi şeklinde karşımıza çıkan miras paylaşımında sık sık yaşanan sorunlara çözümlerde peş peşe geldi. Hem maddi hem de manevi zararlara neden olan söz konusu bu durum yasal haklarla nasıl bölüştürüleceğine ilişkin detaylarda açıklandı.

Anne ve babanın yaşıyor olması halinde kardeşlerden birinin gayrimenkulü kendi üstüne alması halinde diğer kardeşin hukuka başvurma hakkı var. Hukuka aykırı olması halinde anne ve baba yaşamını yitirdikten sonra dahi mal üzerindeki miras hakkını geri alma durumunuz var. Bu davada herhangi bir zaman aşımı durumu bulunmuyor.

ZORUNLULUK DURUMU KALKIYOR
Ayrıca verilen bilgilere göre hisseli tapular kapsamında hissedarların paylaşım ile ilgili olarak herhangi bir mutabakata varamaması halinde kardeşler arasında paylaştırılmasında noter onayına gerek kalmıyor. Hisseli tapu alımında Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin tamamlanması, sınırların belirlenmesi ve parsellerin tespit edilmesi gerekli. Bu kapsamda, miras kalan bir konutun kardeşlere devri için yazılı bir sözleşme yapmak yeterli olmuyor.


TAPU İPTAL DAVASI NEDİR?
Tapunun iptal edilmesi usulü aykırı ve kanunsuz olması halinde düzenlenen bir dava çeşidi olarak belirtiliyor. Tapu kaydını yeniden hukuka ve gerçek duruma uygun hale getirilmesi için açılmış olan bu davada mülkiyetle ilişkili olduğu için kesin hüküm verilmeden icra hükmüne geçiş yapılamaz.


TAPU İPTAL DAVASI NASIL AÇILIR?
Söz konusu gayrimenkulün bulunduğu bölgede Asiye Hukuk Mahkemesi bulunuyorsa tapu iptal davası açılabiliyor. Böyle bir durumda ilgili dilekçenin eksiksiz ve kusursuz olması gerektiği kaydedilirken, gayrimenkulün kayıt bilgileri ile olayda hukuka aykırı olan durumların da tespit edilmesi gerekiyor.

BENZER HABERLER
25.11.2024 11:00
Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı! 25 Kasım rakamları
25.11.2024 10:05
Türkiye'de 10 Anadolu parsı görüntülendi; hepsi erkek
25.11.2024 08:44
Birçok ilde eğitime 1 gün ara verildi
24.11.2024 11:52
Konya'yı bazı illere bağlayan kara yollarında ulaşıma tipi engeli
24.11.2024 11:36
Kar yağdı araçlar yolda mahsur kaldı: Konya'da 27 kişi kurtarıldı
23.11.2024 22:53
Konya'da beklenen yağış başladı