DİĞER KATEGORİLER

Milli Mücadele Kahramanı Telgrafçı Hamdi Bey unutulmadı

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT Konya Başmüdür Vekili Mustafa Çalışkan PTT ‘nin 184. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya gelirken Milli Mücadele’nin kazanılmasında büyük emeği geçen Telgrafçı Manastır’lı Ahmet Hamdi Martonalı’nın mezarını ziyaret etti.

İSLAM OYUNLARI 6

Posta ve Telgraf Teşkilatı Konya Başmüdür Vekili  Mustafa Çalışkan  Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın 184. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya gelerek Milli Mücadele’nin kazanılmasında emeği geçen Telgrafçı Manastır’lı  Ahmet Hamdi Martonalı’nın mezarı ziyaret etti. Telgrafçı Manastır’lı Ahmet Hamdi’yi mezarı başında yad etti. Müdür Vekili Çalışkan  kısa adıyla PTT olarak bilinen Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın köklü bir kurum olduğunu dile getirerek, “23 Ekim 1840 tarihinde haberleşmenin sağlanması amacıyla Posta Nezareti adıyla faaliyete başlayan ve ülkemizin köklü  kurumlarından olan PTT A.Ş. 184. Yılını kutluyor” dedi.

“Türkiye’nin iletişim

  alanındaki gözbebeği”

 Posta ve Telgraf Teşkilatı Konya Başmüdürü Vekili  Mustafa Çalışkan    Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) ‘nin faaliyetlerinden bahsederek, “Ulaştırma ve Altyapı  Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren  Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim  Anonim Şirketi kurulduğu tarihten bu yana  Türkiye’nin iletişim ve haberleşme alanındaki gözbebeği kurumu olarak sunduğu hizmetlerle vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmakta” dedi. Başmüdür  Vekili Çalışkan PTT’nin Türkiye’nin her yerinde hizmetlerini kesintisiz olarak sürdürdüğünün altını çizerek, “Geniş hizmet yelpazesi  Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan iş yeri ağı, iştirakleri ve gerçekleştirdiği iş birlikleri ile hem ulusal hem de uluslararası alanda adından söz ettiren PTT A.Ş.  güvenilir erişilebilir hızlı ve kaliteli bir şekilde faaliyetlerini  sürdürmektedir” dedi.

 

“PTT Birçok

Sektörde liderliğini korumakta”

  PTT Konya Başmüdür Vekili  Mustafa Çalışkan     PTT olarak birçok sektörde iştiraklerinin olduğunu ve Türk Halkına hizmet verdiklerinin altını çizerek, “ Geniş hizmet yelpazesi, Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan iş yeri ağı, iştirakleri ve gerçekleştirdiği iş birlikleri ile hem ulusal hem de uluslararası alanda adından başarıyla söz ettiren  PTT  A.Ş.  güvenilir erişilebilir hızlı ve kaliteli bir şekilde sürdürdüğü faaliyet etlerini çağın teknolojilerine uygun olarak modernize ediyor” dedi. Başmüdür Çalışkan  PTT’nin hizmetlerinin sadece posta ile sınırlı olmadığının altını çizerek, “Kurumumuz postanın yanında kargo,filateli,bankacılık, e-ticaret ve lojistik gibi pek çok alanda sektöründe lider konumu ile bugünün ihtiyaçları ve teknolojisini hizmetlerine entegre ederek gücüne güç katıyor” dedi. PTT Konya Başmüdür Vekili Mustafa Çalışkan PTT’nin 184 yaşı dolayısıyla bugünkü 184. İşlemi gerçekleştiren  Emine Öcal Ayan’a hediyesini takdim etti.

Milli Mücadele Kahramanı

Telgrafçı  Martonaltı’nın mezarını ziyaret ettiler

PTT Konya Başmüdür Vekili  Mustafa Çalışkan   ve basın mensupları Musalla Mezarlığında yer alan Milli Mücadele’ ye  çektiği telgraflarla iletişimi kurma noktasında yardımcı olan  Telgrafçı Hamdi Bey’in mezarını ziyaret etti. Mezar başında Kuran-ı Kerim okunmasından sonra Başkan Vekili Çalışkan  Telgrafçı Hamdi Bey’in hayatından bahsederek, “1919 Temmuz ayından itibaren Mustafa Kemal'e İstanbul'da olup biteni aktarmak suretiyle milli mücadelede ciddi katkılar sağladı. 16 Mart 1920'de İngilizlerin İstanbul'u işgal etmesini telgrafla bildirdi. Bu, Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir dönüm noktası oldu. 1920'den sonra Anadolu'ya geçerek Kurtuluş Savaşı boyunca da görevine devam etti,” dedi. Başmüdür Vekili Çalışkan Mustafa Kemal tarafından Telgrafçı Hamdi Bey’in onurlandırdığının altını çizerek, “Telgrafçı Hamdi Bey'in 1927'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Mustafa Kemal Atatürk tarafından onurlandırıldığını ve 1945 yılında vefat ettiğini belirten Çalışkan , “Şehrimizdeki kabri başında dua edeceğiz” dedi.  

BENZER HABERLER
23.10.2024 16:22
Zincirleme kazada hayatını kaybeden karakol komutanının cenazesi memleketi Konya'ya gönderildi
23.10.2024 16:03
Selçuklu Gelişim Ve Teknoloji Akademisi’nde eğitimler devam ediyor
23.10.2024 15:33
DOSD Meram birinci yaşını başarılarla doldurdu
23.10.2024 14:48
Başkan Altay, Uclg-Mewa’nın Diyarbakır’da düzenlenen toplantısı’nda konuştu
23.10.2024 14:32
Konya'da jandarma ekiplerinden 3 ilçede uyuşturucu operasyonu
23.10.2024 14:20
Konyalı üreticiler Hüyük çileğinin hasadında üreticiler kış öncesi zamanla yarışıyor