KONYA’DA DURMAK YOK- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi
Yerel seçimlere sayılı günler kala birçok belediye, hizmet kontağını kapatıp akıbetini beklerken Konya belediyelerimizin hizmet ve açılışları ile temel atmaları dur durak dinlemeden devam ediyor.
Aslında birçok hizmet ve yenilikler her hafta dolu dolu devam ediyor ve bunları haberlerimizde siz kıymetli okurlarımıza duyuruyoruz ancak bu haftaki köşemizin konusu olmasının sebebi hikmeti geçtiğimiz hafta gerçekleşen temel atma ve programların Konya için üst segmentte olması. Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerimizin şehir adına yaptıkları bu şehirde yaşayan bizlerin ötesinde şehrimizin tanıtım ve bilinirliliğine önemli katkı sunacak olmasıdır.
Öncelikle Konya Büyükşehir Belediyemizin geçtiğimiz hafta başında gerçekleştirdiği Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında şehre kazandırılacak Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğünün temel atma programına değineyim. Konya belediyecilik tarihinin tek seferde ihale edilen en yüksek bütçeli yatırımı olan Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğünün temeli Bakan ve komutanlar ile protokolün katılımı ile gerçekleşerek yapım startına başlanmış oldu.
Ben bu tesisin teknik detaylarına girmeyeceğim çünkü hafta içinde haberlerimizde okumuşsunuzdur. Ancak dikkat çekeceğim konu, böylesi devasa bedelli bir projenin şehrimizde yapılıyor olması bu şehrin birçok devletten büyüklüğünün de bir kanıtıdır. Birçok Dünya ülkesini görmüş birisi olarak böylesi bir tesisin inşasının kolay olmadığını düşünüyor Mehmetçiğimiz için yapılacak bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabi taşınan cephaneliğin yeri konusunda da hafta içinde çeşitli söylentiler ortalıkta dolaşmaya başlamıştı ancak bu söylentilere de Büyükşehir Belediyle Başkanı Uğur İbrahim Altay tek cümle cevap vermişti. Başkan Altay açıklamasında “Bunun karşılığında cephaneliğin bulunduğu alan Büyükşehir Belediyemize devrediliyor. O bölgede de yatay mimariye uygun kentsel dönüşüm için bir planlama yapıyoruz” diyerek peşkeş söylentilerinin de önüne geçmiş oldu.
AYDIN ÇAVUŞ’U MUTLAKA GÖRÜN
Konya’da yıllarca yer alan ve bilinirliliği ülke yayılan Aydın Çavuş tepesini bilmeyeniniz yoktur. Birçok kişinin hatırasının olduğu bu tepe, sosyal ve kültürel bir alan olarak özellikle hafta sonlarının en uğrak mekanlarından biridir. Sadece Konya’nın değil Konya dışından gelen misafirlerin de götürülüp gezdirildiği Aydın Çavuş, Meram Belediyemizin dokunuşları ile acayip bir hale dönüşmüş.
Bu dönüşüm öyle böyle değil, gidilip görülmesi gerekiyor tabii ki. Modern yapı ile doğal ortamının bozulmadan hizmete girdiği Aydın Çavuş için hafta sonu Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş'un misafiri olarak mekânda bulunduk. Restoran ve kafesi ile misafirlerine harika bir damak tadı bulunan Aydın Çavuş Restoran, şehrin içinde şehirden uzak ambiyansı ve Konya manzarası ile de ayrı bir görsellik sunuyor. Misafirlerinizi gönül rahatlığı ile konuk edeceğiniz restoranda geniş bir menü bulunurken fiyatları ise işletmenin belediye şirketi olması nedeniyle kar güdülmeden belirlenmiş olması ekonomik hale getiriyor. Emeği geçen başta Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibini böylesi muhteşem bir eseri Konya’ya kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.
SİLLE'NİN MİRASI ORTAYA ÇIKACAK
Hani her konusu geçtiğinde ifade ederiz ya “Konya’nın turizm alanlarını genişletmek lazım yerli yabancı turist çekmek lazım. Sadece inanç turizmi ile değil kültürel turizmi de hayata geçirmek lazım” diye, işte Selçuklu Belediyesinin de geçtiğimiz hafta içinde başlattığı sempozyum tamda bu söylemlerin karşılığı olarak gerçekleşiyor.
Bildiğiniz üzere Selçuklu Belediyesi öncülüğünde Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sille'yi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği, Kapadokya Araştırma Merkezi, Yunanistan Sille Derneği, Küçük Asya Araştırmaları Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Sille Sempozyumu hafta sonu gerçekleşen son oturumlarla tamamlandı. Anadolu’nun önemli tarihi ve kültürel miraslarından olan, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sille’nin tüm yönlerinin alanında uzman isimler tarafından geniş bir yelpazede ele alındığı II. Uluslararası Sille Sempozyumu şehrimizde bulunan hazinenin daha da belirgin ve bilinir olmasını sağlayacak. Sille’nin geçmişten günümüze taşıdığı kültürel miras geniş bir şekilde incelenerek bu hazinen değer boyutu gerçek manada ortaya çıkmış olacak. Şimdiden bu sempozyumdan çıkacak sonucu merak ediyor, Sille’nin daha geniş kültürlere tutacağı ışığın Konya’mıza kazanımlarının boyutunu görmek istiyorum.
Kalın sağlıcakla.