DİĞER KATEGORİLER

Konya Havuç Üretiminde Yine Lider

Türkiye'de en çok havucun üretildiği Konya, 2014 yılında 331 bin 593 ton üretimle toplam havuç üretiminin yüzde 59,4'ünü karşıladı.

İSLAM OYUNLARI 6
Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2014'de Konya'da 46 bin 345 dekar alanda 331 bin 593 ton havuç üretildi. Konya bu üretimle Türkiye’nin toplam havuç üretiminin yüzde 59,4’ünü karşılayarak, bu alanda ülke birinciliğini sürdürdü. Konya'yı 23 bin 250 dekar alanda 131 bin 400 ton üretimle Ankara, 22 bin 161 dekar alanda 60 bin 483 ton üretimle Hatay izledi. Ankara, Türkiye havuç üretiminin yüzde 23,5'ini, Hatay ise yüzde 10,8'ini karşıladı. 2013 yılında da 344 bin 401 ton havuç üretimi yapılan Konya, Türkiye’nin toplam havuç üretiminin yüzde 60,4’ünü karşılayarak birinci sırada yer almıştı. - Ekim alanı ve üretim azaldı Konya'da 2013 yılında 50 bin 305 dekar alanda yapılan havuç ekimi, 2014 yılında 46 bin 345 dekara düştü. 2014 yılında üretilen havuç miktarı 2013 yılına göre yüzde 3,7 azaldı. Türkiye’de 2013'de havuç ekilen alan 108 bin 643 dekar iken, 2014 yılında 104 bin 404 dekar alana geriledi. Üretilen havuç miktarı ise 2013 yılında 569 bin 855 ton iken, 2014'de yüzde 2,1 azalarak 557 bin 977 tona düştü.
BENZER HABERLER
05.05.2024 17:06
Ankara’da dehşet! Taksi durağına pompalı tüfekle saldırdı
05.05.2024 17:03
Antalya'da fırtına ve dolu tarım alanlarını vurdu
05.05.2024 16:47
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde şampiyon Galatasaray oldu
05.05.2024 16:45
Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
05.05.2024 16:22
Fabrikada forkliftin altında kalan işçi öldü
05.05.2024 15:41
Oğulcan Ülgün’ün sözleşmesi yenilendi