DİĞER KATEGORİLER

Konya Emniyeti depremzede fırsatçısı ev sahiplerinin peşine düştü

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, konut satış ve kiralama bedellerinde son 20 günde ciddi artışlar yaşandığının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatmasının ardından Konya Emniyeti de kentte depremzede vatandaşların durumundan faydalanıp ev fiyatlarında fahiş artışa giden konut sahipleriyle ilgili inceleme ve araştırma başlattı.

İSLAM OYUNLARI 6

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya’da, ev kiralarına fahiş fiyat uygulayan emlakçılara ve ev sahiplerine karşı Konya Emniyeti harekete geçti. Konya Emniyet Müdürlüğü depremzede fırsatçılarıyla ilgili araştırma ve incelemenin başlatıldığını ifade ederek fahiş fiyat artışında bulunan konut sahipleriyle ilgili yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

​Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki 11 ili etkileyen depremlerin ardından, bu bölgelerde yaşayanlar farklı illere göç etti. Bu illerden Konya’da bazı ev sahipleri ve gayriresmi emlakçılar, ev kiralarında yüzde 30 ila 40 arasında değişen fiyat artışına gitti.

Konya Ticaret İl Müdürlüğü, bunun üzerine çalışma başlattı. İl Müdürlüğü, ev kiralarının yanı sıra gıda, çocuk bezi, temizlik ürünlerinin de fahiş fiyata verilmesiyle ilgili gelen şikayetlerle ilgili inceleme yapıp, tutanak hazırlıyor. Hazırlanan tutanaklarda Ticaret Bakanlığının Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderiliyor. Kurulca fahiş fiyat artışı belirlenmesi halinde bu kişilere 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacak.

KONYA EMNİYETİ DE HAREKETE GEÇTİ

Konya İl Emniyet Müdürlüğü de deprem felaketinden kaçarak kente gelen depremzedelerin durumundan yararlanarak fırsatçılık yapan, evlerini fahiş fiyattan kiraya veren konut sahipleriyle ilgili gelen ihbarlar üzerine çalışma başlattığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, gerekli araştırma ve incelemelerin ardından fahiş fiyat artışında bulunduğu tespit edilen kişi ve kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağı ifade edildi. 

Bazı internet sitelerindeki yeni kiralık ilanlarının depremlerden hemen sonraki zamanlarda yayınlanması dikket çekmiş bazı ilanlarda aynı semt üzerinde 2+1 bir dairenin 2,850 liraya kiraya verilirken, 1+1 bir dairenin ise 6 bin liraya kiralanmasıgözden kaçmamıştı.

Emlak uzmanları ise, Konya'da bazı semtlerde kirası 5 bin lira olan evlerin 7 bin liraya, 7 bin lira olan evlerin ise 10 bin liralara yükseldiğini belirtiyor.

BENZER HABERLER
28.09.2024 12:11
Pembe rengi ile ünlenen Konya'daki Meyil Obruk Gölü tamamen kurudu
28.09.2024 08:32
Konya'daki asırlık çarşıda iş yeri bacasında çıkan yangın paniğe neden oldu
28.09.2024 08:03
Konya'da şarampole devrilen kamyonun şoförü öldü
27.09.2024 16:05
DOSD Meram, aile seminerleri kapsamında Prof. Dr. Hakan Sarı’yı ağırladı
27.09.2024 16:05
Beyşehir'de lise öğrencileri ormanlık alanı temizlemek için seferber oldu
27.09.2024 15:46
Beyşehir'de gıda üretimi yapan iş yerleri denetlendi