DİĞER KATEGORİLER

Konya Büyükşehir'den yarınların diplomatları için 'Diplomasi 360' programı

Konya Büyükşehir Belediyesi, lisans ve yüksek lisans düzeyinde Hukuk, İktisat, Psikoloji ve Siyasal Bilgiler gibi bölümlerde eğitim gören öğrenciler için hayata geçirdiği “Diplomasi 360” programının tanıtımını gerçekleştirdi. Türk dış politikasının işlendiği programda alanında uzman katılımcılar, yarınların diplomatlarıyla bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaştı. 3 ay sürecek “Diplomasi 360” projesi sonunda öğrenciler kendi alanlarında staj ve iş imkanları bulacak.

İSLAM OYUNLARI 6

Konya Büyükşehir Belediyesi Kariyer Destek Merkezi (KADEME) tarafından lisans ve yüksek lisans düzeyinde Hukuk, İktisat, Psikoloji ve Siyasal Bilgiler gibi bölümlerde eğitim gören öğrencilerin katıldığı “Diplomasi 360” programının tanıtımı yapıldı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, gençlerin her anlamda eğitimli ve donanımlı olarak yetişmesine katkı sağlamak için büyük gayret sarf ettiklerini belirtti. Bu anlamda bilgi ve tecrübenin en değerli olduğu alanların birinin de uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanı olduğunu vurgulayan Uzbaş, “Burada bulunan kıymetli gençlerimiz ‘Diplomasi 360’ programımız kapsamında konuklarımızın da katkılarıyla diplomasi alanında inşallah yeni ufuklar keşfedecekler” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR FAALİYETİN ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIRLANMASI ÖNEMLİ BİR ADIM”

Dış Politika Enstitüsü Başkanı ve Büyükelçi Hüseyin Diriöz, büyükelçi ve diplomat olarak görev yaptığı ülkelerdeki tecrübelerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken yarınların diplomatlarına kendilerini geliştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi ve KADEME’yi tebrik ederek konuşmasını sürdüren Diriöz, “Böyle bir faaliyeti öğrenciler için hazırlamaları hakikaten önemli bir adım. Her yerde bu olmuyor, onun için bunu da kıymetinin bilinmesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

“BU PROJE DİĞER İLLERE DE ÖRNEK OLMALI”

Müstafi Tümamiral, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Diplomasi 360” eğitim programının çok değerli olduğunu, diğer kurumlara ve illere de örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, “Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Destek Eğitim Merkezi çok önemli işler yapmış. Bir kere Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri yetiştirmek için bunu düşünmesi bambaşka bir şey. Böyle bir merkez kurması da bambaşka bir şey. Böyle bir proje geliştirmiş olmalarını takdirle karşılıyorum.” diye konuştu.

“DİPLOMASİ 360 GİBİ BİR PROJE GÖRMEDİM”

Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Mehmet Cangir ise, çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi’ni ve KADEME’yi tebrik ederek, “Hem lisans hem de lisansüstü öğrencilerine ‘Diplomasi 360’ gibi teoriyi, pratiği içinde barındıran bir proje başka yerde görmedim. Gerçekten doyurucu, derli toplu bir proje. Öğrencilerimizin bundan azami istifade etmesini diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program, “Genç Diplomat Adayları İçin Geleceğin Diplomasisi” konulu panelle devam etti. Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Aytaç Afşar’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Oğuz Diriöz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özşahin konuşmacı olarak katıldı.

Türk dış politikasının işlendiği panelle öğrencilerin diplomasi alanında kendilerini geliştirmelerini sağlayarak pratik kazanmaları amaçlandı. Üç aylık süreç sonunda staj ve iş imkanı bulacak öğrenciler alanında uzman akademisyenler ve bürokrasinin önde gelen isimleriyle bir araya gelerek zengin bir öğrenme deneyimi yaşayacak.

BENZER HABERLER
10.10.2024 17:10
Konya Adliyesi Arama Kurtarma Birimi(AD-KUR) Afet/Acil Durum Tatbikatına Katıldı
10.10.2024 16:39
Bozkır’ın Gururu Gazi Mustafa Gümüş Vefat Etti
10.10.2024 16:35
Yamaç paraşütçülerinin Acıgöl'e iniş
10.10.2024 16:25
Konya'da 5,5 büyüklüğünde deprem senaryosuyla tatbikat yapıldı
10.10.2024 14:56
Konya'da dini nikahla yaşadığı Damla'yı 47 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi
10.10.2024 14:52
Karatay'da sanayi bölgelerinde asfalt çalışmaları sürüyor