DİĞER KATEGORİLER

Kızartma sevenler dikkat! Bu hata kanser riskini artırıyor

Sofralarda tüketilen kızartmalarda kullanılan yağlar israf olmasın diye birkaç kez üst üste kullanılırsa ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kızartma yağlarının üst üste kullanımı kalp damar hastalıkları ve kanser gibi tehlikelere zemin hazırlıyor.

İSLAM OYUNLARI 6

Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, sebze ve patates kızartması yağının israf olmaması düşüncesiyle biriktirilip, birkaç kez kullanılmasının, insanlarda kalp damar rahatsızlıklarına, ilerleyen yıllarda da kanser gibi ölümcül hastalıklara neden olabileceğini söyledi. Sıvı yağın patates kızartmasında en fazla 3 defa kullanılması gerektiğini söyleyen Manavoğlu, "Kabak, patlıcan gibi sebze kızartmasında en fazla 2 kez kullanılabilir" dedi.

Ali Manavoğlu, sofralarda tüketilen patates kızartmasında kullanılan yağın tasarruf amacıyla tekrardan kullanımının, mutfakta sıklıkla yapılan yanlışlardan biri olduğunu söyledi. Patates, kabak, patlıcan gibi sebzelerin kızartmasında kullanılan yağın israf olmaması amacıyla kavanozda biriktirildiğini anlatan Manavoğlu, bu yağın başka yemek ya da kızartmada kullanılmasının insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. DHA 

BENZER HABERLER
10.05.2024 10:34
Çağımızın hastalığı: Karaciğer yağlanması
10.05.2024 09:55
Türkiye’de her 5 kişiden 1’i obezite ile savaşıyor
09.05.2024 16:21
Sağlıkta "Onaylı Randevu Dönemi" 13 Mayıs'ta başlıyor
09.05.2024 13:40
Kemik erimesi teşhisi konulan hastanın ilik kanseri olduğu ortaya çıktı
08.05.2024 12:15
Güneşlenmek kalp krizi ve felç riskini azaltıyor
03.05.2024 09:48
Baharın çocuklara sürprizi: Beşinci hastalık