Kırmızı Meyve Tüketmenin Faydaları- Uğur ARSLANBAY- Yeni Meram Gazetesi
Yaklaşan yaz ayları sebebiyle, hepimiz mutluyuz, güneşin biraz da yüzünü göstermesi aklımıza yaz aylarında yapacağımız şeyler, yaz aylarının o güzel meyveleri ve sebzelerini de getiriyor.
Kırmızı…
Zaten içinizi ısıtan, sıcak bir renk. Bu rengi kime sorsak, sevmiyorum demez.
İşte kırmızının meyveler üzerine etkisi de aynen bu şekilde.
Kırmızı meyveler ve sebzeler renklerini ‘’likopen’’ ve ‘’antosiyanin’’ adı verilen doğal pigmentlerden alır. Likopenin birçok kanser türü üzerinde olumlu etkisi vardır. Özellikle ısı ile birleştiğinde artan bir durumu söz konusudur. Bu yüzden domates gibi sebzelerin pişirilmesi ile de artmaktadır. Antosiyaninler öğrenme ve hafızayı güçlendirici özelliktedir.
Her meyvenin farklı farklı besin ögeleri ve vücudumuza önemli etkileri vardır. Kırmızı renkli meyveler kolajen, protein, lif, folik asit, C vitamini içermesi sebebiyle doğal bir antioksidandır ve vücudumuzu hastalıklara karşı koruyucudur.
Yapılan araştırmalar, kalp sağlığını koruyucu, beyni destekleyici, kilo kontrolünde yer alan, kanser hücreleriyle savaşan, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı iyi gelen özelliklerinin olduğunu vurgular.
Şunu söyleyebiliriz ki: ne kadar çok çeşitli meyve tüketirsek, vücudumuz için o kadar faydalı olacaktır.