DİĞER KATEGORİLER

Kırmızı et üretimi arttı

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 artışla 339 bin 379 ton olarak gerçekleşti.

İSLAM OYUNLARI 6
Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 artışla 339 bin 379 ton olarak gerçekleşti. Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 artışla 339 bin 379 ton olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, üçüncü çeyrekte sığır eti üretimi 306 bin 638 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 30, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 arttı. Koyun eti üretimi de söz konusu dönemde 28 bin 539 ton olarak öngörüldü. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 4,4 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,7 azalış gösterdi. Türkiye'nin kırmızı et üretimi, Kurban Bayramı'nın da içinde yer aldığı üçüncü çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 27,4 geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 yükseldi. Söz konusu dönemde toplam kırmızı et üretimi 339 bin 379 ton oldu. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 145 bin 173 ton olarak gerçekleşti.
BENZER HABERLER
03.05.2024 15:45
2024 KPSS başvuruları başladı
03.05.2024 11:00
Türkiye'nin hayvan varlığı azaldı
03.05.2024 10:01
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
03.05.2024 09:40
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim
02.05.2024 11:08
Otogaza indirim geliyor! Konya'da güncel akaryakıt fiyatları
02.05.2024 10:14
Kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 arttı