DİĞER KATEGORİLER

Kırklareli'nde barınakta 17 kedi ve köpek öldü; adli, idari soruşturma başlatıldı

Kırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde, 8 köpek ve 9 kedi olmak üzere 17 hayvan öldü. Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, hayvanların hastalıklara bağlı olarak öldüğünü belirterek, "Adli makamlar zaten gerekli soruşturmayı başlattı. Bizler de idari anlamda gerekli soruşturmamızı başlattık. Bir ihmal varsa bununla ilgili gereğini yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

İSLAM OYUNLARI 6

Kırklareli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde son 48 saat içinde 8 köpek 9 kedi olmak üzere 17 hayvan öldü. Hayvanseverler ölümlere tepki gösterirken, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, konuyla ilgili yaptıkları incelemede hayvanların hastalıklara bağlı olarak öldüğünü söyledi. Bulut, ortaya çıkan bazı görüntülerin herkesin içini acıtıp, derinden üzüp yaraladığını belirterek, "Son 48 saatte maalesef barınağımızda bulunan 8 köpeğimiz, 9 da kedimiz hayatını kaybetti. Hayatlarını kaybetme sebeplerine baktığımızda özellikle bana iletilen ve raporları da tutulmuş hastalıklar özellikle; köpeklerimizde kanlı ishal, gençlik hastalığı, kedilerimizde ise herpes virüs ve panlökopeni benzeri ağır hastalıkların sebebiyet verdiğini görüyoruz. Şunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum ki ölen tüm canlarımızla ilgili herhangi bir itlaf asla söz konusu değildir. Oradaki arkadaşlarımıza biz sonuna kadar güveniyoruz. Sonuna kadar da bu anlamda arkasındayız. Onlar da en az bizim kadar görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorlar ve hepinizin o hassas duyarlılığına sahip mesai arkadaşlarımız. O anlamda biz sonuna kadar onların arkasındayız" dedi.

'SONUÇLAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK'

Hayvanların bertaraf edilmesine değinen Bulut, "Arkadaşlarımızın bertaraf noktasında ihmalleri varsa şayet, görüntüler maalesef onu gösteriyor gibi, gerekli idari soruşturmayı başlatıp, biz üzerimize düşen her türlü görevi yerine getireceğiz. Bundan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Zaten konuyla ilgili gerek Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından, gerekse veterinerlerimiz tarafından konu incelenmekte olup, yapılacak otopsi neticesinde gerekli sonuçlar kamuoyuyla da paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı

Kırklareli Barosu bu akşam saatlerinde konuya ilişkin basın açıklaması yapacak.

BENZER HABERLER
16.10.2024 15:01
Aksaray'da polisten kaçmaya çalışan otomobil sürücüsü alkollü çıktı
16.10.2024 14:49
Aksaray'da evinin bahçesinde kenevir yetiştiren şahıs tutuklandı
16.10.2024 14:33
Karaman'da yüksekten düşen inşaat işçisi ağır yaralandı
16.10.2024 14:17
Karaman'da takla atan otomobildeki 2 kişi yaralandı
16.10.2024 14:09
Elazığ’da deprem sonrası kayalar yola düştü
16.10.2024 13:16
Karaman'da tarla sürerken traktör alev aldı