DİĞER KATEGORİLER

Kazlar lezzet düşkünleri için besiye alındı

Kars'ın lezzetiyle bilinen kazları, kesim dönemi olan kış mevsimi öncesi özel besiye alındı.

İSLAM OYUNLARI 6
Kars'ın lezzetiyle bilinen kazları, kesim dönemi olan kış mevsimi öncesi özel besiye alındı. Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin merkezi konumundaki Kars'ta, çiftlikler yeni sezona hazırlanıyor. Bahardan bu yana meralarda beslenen kaz sürüleri, ekim ayının gelmesiyle besiye çekildi. Sarıkamış ilçesindeki kaz besicilerinden Mücahit Reçber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kaz yetiştiriciliği bakımından verimli bir dönem yaşadıklarını belirtti. En ucuzu 100 lira Kars'ta kış turizminin gelişmeye başlamasıyla özellikle otellerden yoğun talep aldıklarını belirten Reçber, "Kış mevsiminde otelleri dolduran yerli ve yabancı turistlerin sofralarını kaz eti süslüyor. Biz de beslediğimiz kazları, otel işletmecilerine satarak gelir elde ediyoruz. Yetiştirdiğimiz kazlar, büyüklüğüne göre 100 ile 140 lira arasında alıcı buluyor" dedi.
BENZER HABERLER
28.04.2024 22:29
Konya’da sağanak su baskınlarına neden oldu
28.04.2024 21:36
Konya'nın kuzey kesimleri için sağanak uyarısı!
28.04.2024 17:25
Devrilen traktörün altında kalan kişi hayatını kaybetti
28.04.2024 16:57
Afrika’dan gelen toz nedeniyle Bolu’da gökyüzü kırmızı, mor ve sarı renklerine büründü
28.04.2024 16:55
Diyarbakır’da hastane önünde bıçaklı kavga: 4 yaralı
28.04.2024 16:32
Dolmuşun açık bırakılan kapısından düşen kadın hayatını kaybetti