DİĞER KATEGORİLER

Kasıt olduğunu düşünmüyorum, gözlerden kaçmıştır…

Kasıt olduğunu düşünmüyorum, gözlerden kaçmıştır…- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

İSLAM OYUNLARI 6

Zaman zaman eleştirsem de İl Sağlık Müdürlüğü ve Seydişehir Devlet Hastanesi Başhekimliğinin tüm personelleri ile birlikte canla başla çalıştığının farkındayım. Gönül istiyor ki, bölgenin en donanımlı hastanesi Seydişehir’de bütün branşlarda doktorlarımız tam olsun, halkımız tedavi olmak için İl merkezine ya da başka hastanelere gitmesin. Ama olmuyor işte, eksiklikler ve aksaklıklar olacak ki, bizler de gündeme getireceğiz. Seydişehir’de Devlet hastanesi iki bina ile hizmet veriyor, 3. Binanın inşaatı hızla devam ediyor, yakında tamamlanacak. Bir de eski devlet Hastanesi binası var ki, halen 112 acile servise, geçici olarak da 2 No’lu Sağlık Ocağına tahsis edilmişti. İsterdim… Devlet hastanemiz üç bina ile değil de bir büyük binada hizmet versin, ama olmadı, buna da şükür. Eski Devlet hastanesi binasının geçici olarak 2 No’lu Sağlık Ocağı olarak hizmet verdi, taşındı, şimdilerde bu binada sadece 112 Acil Servis var. 112 de binası tamamlanınca taşınacak. Buraya Ağız ve Diş Sağlığı merkezi açılsın, bina da kullanılsın, atıl vaziyette kalmasın diye çok mücadele ettik, ancak başarılı olamadık. 2 No’lu Sağlık Ocağı da taşınınca koca bina 112’ ye kaldı, durum böyle olunca yetkililerin binaya hakimiyetleri de azaldı.
ÖNEMLİ BİR UYARI YAPAYIM
Eski devlet hastanesinin harabe halindeki arka girişine dikkat çekmek istiyorum. Bana gelen bilgilere göre burası (yani arka giriş kısmı) akşamları gençlerin vakit geçirdiği bir yer haline gelmiş durumda. Durum böyle olunca hastane yakınlarındaki mahalle sakinleri yaşananlardan rahatsızlıklarını dile getirmeye başladılar.
AYRICA…
Arka girişi gibi üst katı da atıl bir vaziyette kalmış durumda. Yazımın başlığında “Kasıt olduğunu düşünmüyorum, gözlerden kaçmıştır” demiştim ya, gözlerden kaçtığını düşünüyorum. Bu sebeple yetkilileri uyarmak ihtiyacı hasıl oldu. Binanın arka kısmında yaşananlar mahalle halkını tedirgin ediyor. Emniyet birimlerinin bu bölgede denetimlerini artırmasını rica ediyorum. Binanın geneli konusuna gelince, Sağlık Bakanlığından, “Seydişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi” açılışını tekrar gündemlerine almalarını, binayı değerlendirmelerini bölge halkı adına istiyorum. Bir daha yazayım, “Kasıt olduğunu düşünmüyorum, gözlerden kaçmıştır” Diğer yandan, bina kullanılmayacak ise yıkılsın görüşünü de ifade edenler var. Böyle büyük bir binanın yeniden yapılmasının ekonomik açıdan zor olduğu göz önüne alınırsa değerlendirilmesinin daha doğru. Takdir elbette yetkililerin. Yalnız… “Gözlerden kaçan kısımlara bir el atılsa…”

leblebicia@gmail.com