DİĞER KATEGORİLER

Kadir hoca Beşiktaş’ın sana ihtiyacı yok, bu kadar da niyetini belli etme…

Kadir hoca Beşiktaş’ın sana ihtiyacı yok, bu kadar da niyetini belli etme…- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

İSLAM OYUNLARI 6


Bu maç ile birlikte Beşiktaş’a karşı oynadığımız son 10 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildik. Sadece 1 galibiyet alabildik. 6 kez mağlup olduk 3 maçta berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda 7 gol atarken, kalemizde 16 gol gördük. İlk 8 haftada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 11 puanla 8. sırada yer aldık, geçen yıla bakınca aynı haftanın 2 puan üstündeyiz.
Ligin 9. haftasında Beşiktaş deplasmanında sahaya çıktık. Beşiktaş’ın sahasında olmamıza rağmen ön alanda baskı kurarak, özgüvenli ve cesaretli başladık. Bu oyun şeklimiz Beşiktaş’ı daha temkinli olmaya zorladı diyebilirim.
İlerleyen dakikalarda ön alanda baskı kuran, mücadele eden takım gitti, özgüveni düşük, sürekli hatalı paslar ile top kayıpları yapan bir takım ortaya çıktı. Bunun yanında Beşiktaş’ın uzun toplar ile defansımızın arkasına sarkmasına ve geçiş oyunlarına izin verdik.
Hakemler hakkında yazmamaya gayret ederim. Kadir Sağlam, Beşiktaş aleyhine olsa bu penaltıyı verebilir miydin? Dakika 29 Immobile penaltıyı kullandı 1-0
Ne diyeyim elimizdeki malzeme bu, haklının değil güçlünün kazandığı bir dönemi yaşıyoruz. Hakem Sağlam madalyayı hak etti. Öne geçtikten sonra Beşiktaş daha da öz güvenli oynama başladı. Uğurcan bu kadar pas hatası yapmazdı, ne oldu anlayamadım. İlk yarı 1-0 tamamlanacak derken yine bir pas hatası ile Silva’nın 45 artı 2 de attığı gol ile skor bir anda 2-0 oldu. İlk yarı da tamamlandı.
İki farklı üstünlükle ikinci yarıya başlayan Beşiktaş kendini hiç yormadan al gülüm ver gülüm daha rahat oynamaya başladı. Bu arada Kadir Sağlam’ın Silva ile Yusuf arasında topsuz alanda yaşanan pozisyonda ikisine de sarı kart göstermesine bir anlam veren varsa söylesin. Kadir hoca faul gözünün önünde oldu, hemen çalsana düdüğü, Allah aşkına bu kadar da niyetini belli etme…
Farkı bire indirmek için biraz gayret göstersek de Mert’i geçemedik, yakaladığımız pozisyonları da cömertçe harcadık. Beşiktaş gibi bir takıma karşı hem de deplasmanda iki farklı yenilgiden dönmenin ne kadar zor olduğunun bilincindeyim, buna rağmen farkı bire indirmek için gayret gösterdik. İlk yarının tamamında 5 şut attık, ikinci yarının ilk on beş dakikasında 5 şut attık. Ama olmadı mı olmuyor işte.
65. dakikada Yusuf’un yerine Keyta, Pedrinho’nun yerine Flip, 74 dakikada Boateng’in yerine Melih İbrahimoğlu ile üç değişiklik yaptık ama bir faydası olmadı, üstelik daha fazla pozisyonlar bulan taraf Beşiktaş oldu.
77. dakikada bir pas hatası daha yaptık. Adil araya girmese 3. golü kalemizde görecektik.
Teknik ekibi uyarayım, “Bu kadar pas hatası yapmak başımızı daha çok ağrıtır. Bir an önce önlem alınmalı”.
Buna rağmen Hakem Sağlam iyice şaşırdı, etkili olabileceğimiz pozisyonlarda lehimize yapılan faulleri görmezden geldi. Maç da 2-0 tamamlandı. Darısı Gaziantep’e artık.
Bu maçın özelinde şunu net yazabilirim: “Kadir hoca Beşiktaş’ın sana ihtiyacı yok, Bu kadar da niyetini belli etme…”