DİĞER KATEGORİLER

İRAN NİHAYET İSRAİL’İ VURDU

İRAN NİHAYET İSRAİL’İ VURDU- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

İSLAM OYUNLARI 6

Geç de olsa İran İsrail’i hipersonik füzelerle vurdu. Geç de olsa diyoruz zira İsrail Hamas lideri Haniye’yi, Hizbullah lideri Nasrallah’ı ve Hizbullah’ın çok sayıda komutanını öldürdükten sonra bu eylem gerçekleştirildi. Daha önceleri İran’ı eleştirsek de yine de Müslüman olarak çok sevindik. İçimiz soğudu. Haçlı Siyon ittifakına kuvvet olarak bir cevap verilmeliydi. Şükür ki verildi.
Haçlı Siyon ittifakının gayesi Büyük Ortadoğu projesini kullanarak İsrail’in yüz yıllarca önceki Arz-ı Mevud coğrafyası üzerinde Büyük İsrail’i kurmaktır. Bu projenin bir ayağı da bize basıyor. Bizim güneyimizde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PYD-PKK-YPG’yi kullanarak uydu bir teröristan devleti kurdurup sonra Arz-ı Mevud’un diğer parçalarını da birleştirerek Büyük İsrail oluşturulmak istenmektedir.
Şimdi hükümet karşıtları ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’da ‘Büyük Ortadoğu’ projesinin eş başkanıydı, diyecekler. 2011 yılına Erdoğan ayaklarını sağlam basıncaya kadar Haçlı Siyon ittifakını oyaladı. 2011’den sonra Davos’da ‘one munite’ diyerek restini çekti. Hatırlasınlar. Şimdi ne olacak? İran İsrail durmazsa daha güçlü biçimde vuracağız derken İsrail’de karşılık vereceğiz, diyor. ABD yine soykırımcı İsrail’in yanında yer aldı. Hatta İran’a ortak cevap vereceğiz gibi açıklamalarla bu tarafgirliğini gösterdi. Bu durum ciddi… Sanıyorum İsrail’in çobansız köy bulmuş gibi pervazsızlığı, Lübnan’a kara harekatı başlatması bölge ülkeleri arasında da bir teyakkuz hali meydana getirdi.
Cumhurbaşkanımızın TBMM’de yaptığı açılış konuşmasında İsrail mutlaka durdurulacak, demesi bir işaret olarak değerlendirilebilir. Durum gerçekten ciddi… Bu çatışma bölgeye yayılıp 3. Dünya Savaşına yol açabilir. Zaman ne gösterecek. Hayır dileyelim. İnşaAllah ülkemiz bu gerginlikten zarar görmez. Bunu diliyorum.