DİĞER KATEGORİLER

Gençler sık sık arıyor, Huzurevi personel alımı nasıl yapılacak?

Gençler sık sık arıyor, Huzurevi personel alımı nasıl yapılacak?- Abdullah Leblebici- Yeni Meram Gazetesi

İSLAM OYUNLARI 6

Asım Cengiz Huzurevi (Yaşlı Bakım evi) inşaatının tamamlanması ile birlikte burada çalışmak isteyen gençleri ayrı bir heyecan sardı. Kolay değil, işsizlik zor, iş bulmak Arap eli öpmek daha da zor. Rızık kapısı Allah hepsinin işini rast getirsin. Konuyu zaman zaman gündeme getirdiğim için, gençler haklı olarak telefonla, yazarak, yüz yüze görüştüğümüzde özellikle personel alımının nasıl yapılacağı konusunda ve süreç ile ilgili sorular soruyor, bilgi almak istiyor. Bu sebeple gelişmeler hakkında bilgi verme ihtiyacı hissettim.

RESMİ OLARAK AÇLDI

Huzurevi için açılış onayı bakanlıktan il müdürlüğüne gönderildi. İl müdürlüğünün kurucu müdür ataması yapması için resmi işlemler de hızlandırıldı. Şu anda personel olmadığı için yaşlı kabulü henüz yapılmayacak ama Huzurevi (Yaşlı Bakım evi) resmi olarak artık açılmış durumda… Bu bilgileri özellikle verdim. Süreç ile ilgili en son bilgiler de bu şekilde.

GELELİM PERSONEL ALIMINA

Kurumun onayı alınıp hizmete başlaması ile birlikte görevlendirilecek personel Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca KPSS aracılığı ile Ankara merkezden yapılacak. Özellikle belirteyim, ayrıca bir alım olmayacak. Bu arada, mevcut binada Cengiz Holding’e ait güvenlik görevlileri var.  Buradaki görevleri kısa süre sonra sona erecek. İş bekleyenler arasında şöyle bir algı var, madem güvenlik görevlileri kısa sürede ayrılacak, yerlerine alım yapılacak mı? İşte bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak süreci takip ediyorum. Açıklama yapılır yapılmaz bilgi vereceğim.

YAŞLI YERLEŞTİRME İSE

Bu işlemler tamamlandıktan sonra Yaşlı yerleştirmesi Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yapılacak. Huzurevi Seydişehir’ de öyle ise bu bölgenin yaşlılarına öncelik verilecek diye bir durum söz konusu değil. Halen Konya genelince 200 den fazla, Türkiye genelinde ise 15.000 nin üzerinde yaşlı bakımevlerine girebilmek için sıra bekliyor. Bunu özellikle yazdım, zira bu bölgedeki yaşlılarımız kendilerine öncelik tanınacağı ile ilgili beklenti içinde olduklarını zaman zaman iletiyorlar. Şimdiden söyleyeyim Konya ve diğer ilçeleri de dahil bölgede yaşayan hiçbir yaşlı vatandaşımız bize öncelik verilir düşüncesine kapılmasın. Konya ve Türkiye genelinde sırası gelenler Seydişehir Huzurevine gönderilecek. Yaşlılarımız için durum bu.

İş için bekleyen Gençler için de süreç yukarıda bahsettiğim gibi.