DİĞER KATEGORİLER

Et yemeklerini portakal suyuyla tüketin!

İSLAM OYUNLARI 6
Uzmanlar; ette bulunan vitamin ve minerallerin, C vitamini ile birlikte tüketilmesi halinde vücut tarafından daha çok kullanıldığını hatırlatarak, etin yanında bir bardak portakal suyunun ihmal edilmemesini söyledi. Etlerin özellikle iyi kaliteli protein kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, demir, B12 vitamini ve çinko içerdiği için insan beslenmesinde önemli yer tuttuğunu söylüyor. Kırmızı et, portakal suyu gibi C vitamini yönünden zengin içecekler ile birlikte tüketildiğinde ette bulunan faydalı besin öğelerinin vücutta kullanımı artıyor. Bu nedenle uzmanlar, et tüketirken yanında bir bardak portakal suyu içilmesinin önemine dikkat çekti. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “C vitamini et grubunda yer alan demirin, A ve B vitaminlerinin vücutta daha elverişli olarak kullanılmalarında gerekli olan önemli bir vitamindir. Ette yoğun olarak bulunan amino asitlerden tirozin ve triptofanın metabolizması için de C vitamini gereklidir” dedi. İnanç, etin içerdiği besin öğelerinin vücutta kullanımının daha iyi olabilmesi için aynı öğünde diğer besinlerle birlikte alınması gerektiğini söylerken, et tüketilirken yanında C vitamini içeren portakal suyunun içilmesine dikkat çekti.
BENZER HABERLER
05.05.2024 17:06
Ankara’da dehşet! Taksi durağına pompalı tüfekle saldırdı
05.05.2024 17:03
Antalya'da fırtına ve dolu tarım alanlarını vurdu
05.05.2024 16:47
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde şampiyon Galatasaray oldu
05.05.2024 16:45
Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi
05.05.2024 16:22
Fabrikada forkliftin altında kalan işçi öldü
05.05.2024 15:41
Oğulcan Ülgün’ün sözleşmesi yenilendi