DİĞER KATEGORİLER

Eğri Oturalım, doğru konuşalım GERÇEK BU…

Eğri Oturalım, doğru konuşalım GERÇEK BU…- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

İSLAM OYUNLARI 6

Yazımın başlığında “EĞRİ OTURALIM, DOĞRU KONUŞALIM” ifadesini neden kullandığıma açıklık getireyim. Bizim emperyalist, katil, cani, çıkarları için dünyayı bile yakmaktan çekinmeyen güçler, diye bahsettiğimiz ülkelerin kendi iç sistemlerindeki düzeni, yasalara bağlılığı, birbirlerine saygıyı okuyunca, dinleyince, yani doğrularını görünce imreniyoruz. Bizde niye olmuyor diye içimiz yanıyor. Bahsettiğim ülkeler çıkarları için zulmediyor. Ellerindeki ekonomik askeri teknolojik güçlerini baskı olarak kullanıyor acımasızca pervasızca koskoca dünyaya zulmediyorlar. Yani çıkarları için yapmayacakları hiçbir şey yok.
Bu zalimlerin, katillerin, kamu düzenleri mükemmel. Buralarda yaşayan vatandaşlarımızdan dinlediklerimi aynen aktarıyorum. Cadde ve sokakları tertemiz, nerede ise temizlik aracı yok. Sigara izmariti poşet şişe kağıt vesaire yok. Tuvaletlerine giriyorsunuz temiz bakımlı. Affınıza sığınarak yazıyorum, bizim tuvaletlerimiz, yazı pislik ne ararsan var.
İsim vermeden bahsettiğim devletlere tüketen bir toplum diyorlar ya, bunlar tüketmese batarlar diyorlar, peki bu kadar çöpü nereye atarlar, evlerinin önleri temiz, sokakları, caddeleri temiz, evlerinde iki adet çöp kutuları var, biri dönüşüm kağıt diğeri çöp.
Haftada bir günleri var çöp araçları gelir alırlar. Trafikte çok saygılılar kurallara harfiyen uyarlar korna sesi duymazsınız. Mesleğim gereği Türkiye’nin her tarafına giderim. Genelde kendi arabamla seyahat ederim. Yemin ederim, 07 – 34 ve 42 plakalı araç gördüm mü çok daha dikkatli olurum. Bu plakalı araçlara dikkat edin, haklı olduğuma şahit olacaksınız. Aman yanlış anlaşılmasın, bahsettiğim bu memleketlerde Trafik kurallarına uyan, saygılı sürücüler yok mu? Elbette var. Saygılı ve kibar sürücülerden özür diliyorum. Ancak şunu da belirtiyorum. Bahsettiğim plakalı araçlara dikkat edin. Kendiniz görün, kendiniz karar verin.
Emperyalist, katil, cani dediğimiz ülkeler var ya, eğitime büyük önem verirler. Çocuklarını inanın 4-5 yaşından itibaren spora yazdırırlar, okuldan sonra boş zamanlarında kötü alışkanlık kazanmasınlar diye haftanın belli günlerinde ağırlıklı olarak cumartesi/pazar yazdırdıkları spor okullarına ya da spora götürürler. Harika kütüphaneleri ve bu kütüphanelerde oyun alanları var. Bu sebeple çocuklar kütüphaneleri çok severler. Devasa alışveriş merkezleri, marketleri var birbirlerine saygıda kusur etmezler, kandırma yalan söyleme gibi huyları yok. Yani yok da yok…
“Eğri Oturalım, doğru konuşalım GERÇEK BU…”