DİĞER KATEGORİLER

E vitamini katarakt riskini azaltıyor

Kabuklu kuruyemiş, ıspanak gibi E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketmenin katarakt riskini azaltabileceği belirlendi.

İSLAM OYUNLARI 6
Çin'deki Çingdao Üniversitesi'nden bilim adamları, yaklaşık 250 bin kişinin katılımıyla yapılan E vitaminive katarakt arasındaki ilişkiyi inceleyen 27 araştırmayı değerlendirdi. Bilim adamlarının araştırması, E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketenlerde yaşa bağlı kataraktriskinin yüzde 27'ye kadar azalabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya imza atanlardan Dr. Yüfey Cang, yaşa bağlı kataraktın günlük alınan E vitaminin 7 miligram artırılmasının koruyucu etki sağladığı sonucuna vardıklarını vurguladı. Araştırmanın sonuçları "Public Health Nutrition" dergisinde yayımlandı. E vitamini soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru fasulye, tohumlar, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, avokado ile ayçiçek ve mısır yağı gibi besinlerde bulunuyor. Katarakt, gözün içindeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesi ve görmenin azalması ile sonuçlanan bir göz rahatsızlığı. Yüzde 90 ilerleyen yaşta ortaya çıkan hastalık dünyada tedavi edilebilen körlük nedenlerinin başında geliyor.
BENZER HABERLER
29.04.2024 23:16
Konyaspor'da yeni teknik direktör Ali Çamdalı oldu
29.04.2024 20:39
Konya’da otomobil 'U' dönüşü yapan tıra çarptı: 1 yaralı
29.04.2024 19:46
Meteoroloji'den Konya için sağanak uyarısı!
29.04.2024 19:33
Muğla'da traktör kazası: bir kişi hayatını kaybetti
29.04.2024 19:30
Arama çalışmalarında Korhan Berzeg'e ait yeni bulgulara ulaşıldı
29.04.2024 19:29
Kulu’da yağmur duası yapıldı, Mevlidi Şerifler okundu