DİĞER KATEGORİLER

Doç. Dr. Seçim, Konyalıları yıllar öncesine götürerek aynı sofrada buluşturdu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, Konya’nın tarih öncesinden bakır çağı dönemine ait yerleşim Merkezi Çatalhöyük’ün lezzetlerine tekrar hayat vererek Konyalıları aynı sofrada buluşturdu

İSLAM OYUNLARI 6


Konya’da bulunan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çatalhöyük mutfağını günümüze taşıyarak Konya’lılara aynı sofrada 9.500 yıl öncesi lezzetleri sunan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, “Konya’da yer alan ve dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çatalhöyük, binlerce yıl öncesine ait mutfağıyla yeniden gün yüzüne çıkıyor. Yapılan çalışmalar sonucunda, tamamıyla doğal ve 9.500 yıl öncesinde kullanılan ürünlerle yapılan yemekleri, Çatalhöyük Karşılama Merkezi’nde tanıttık.” Dedi. Seçim yapılan etkinlikle , tarih ve gastronomi meraklılarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını dile getirerek, “ Bu proje ile Çatalhöyük mutfağının yeniden canlandırılmasının yanı sıra Modern tekniklerle tarihin izlerini birleştirerek insanlığın ilk yerleşik yaşam biçimlerinden birine sahip olan Çatalhöyük'ün yalnızca arkeolojik değil, aynı zamanda kültürel mirasını da yaşatmayı amaçlıyoruz” dedi.


YEMEKLERDE DOĞAL VE ORGANİK MALZEMELERİ TERCİH ETTİK


Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim yaptıkları proje ile ilgili olarak, “ Bu projede, yemeklerde tamamen doğal ve organik malzemeler kullanılırken, bu ürünlerin o dönemde nasıl işlendiği ve tüketildiği bilimsel verilerle destekleniyor. Yemeklerin tanıtımını dünyanın en modern karşılama merkezlerinden biri olan Çatalhöyük Karşılama Merkezi’nde gerçekleştirdik” dedi.

Doç.Dr. Seçim yemeklerin hazırlanış aşamasında da bahsederek, “ Yemekleri çağın tamamen doğal ve organik malzemelerinden hazırlayarak dönemin ruhunu yansıtmak istedik” dedi. Seçim yapılan proje ile birçok disiplin alanını ilgilendiren meraklıların ilgisini çektiğinin altını çizerek, “Çatalhöyük mutfağının bu yeniden canlandırılması, sadece tarih severleri değil, aynı zamanda doğal ve sağlıklı beslenme meraklılarını da cezbediyor. Deneyimleme alanında sunulan yemekler, tarihin en eski mutfak kültürlerinden birini günümüze taşıyarak hem kültürel turizme hem de gastronomi dünyasına yeni bir soluk getiriyor.” Dedi.

BENZER HABERLER
06.10.2024 13:55
Akşehir emniyetinden ilçedeki eğlence mekanlarına şok uygulama
06.10.2024 13:22
Konya'daki enişte cinayetinin nedeni ortaya çıktı
06.10.2024 13:14
Konya'da cezaevi firarisi uyuşturucu ile yakalandı
06.10.2024 12:51
Seydişehir'de lastiği patlayan otomobildeki 2 kişi yaralandı
06.10.2024 12:11
Konya'da yüzlerce yavrusunu sırtında taşıyan zehirli örümcek görüldü
06.10.2024 12:09
Konya'da otomobilin motoruna sıkışan kedi kurtarıldı