DİĞER KATEGORİLER

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplanıyor: Ana Gündem Terörle Mücadele

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yoğun bir gündemle bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Beştepe'deki toplantının ana gündem maddesi, terörle mücadele olacak.

İSLAM OYUNLARI 6

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iki hafta aradan sonra Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni, Beştepe Külliyesi'nde toplayacak. Kabinede, terör örgütü PKK'nın TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine yönelik saldırısı ve sonrasında yapılan operasyonlar tüm yönleriyle masaya yatırılacak.

Üç Bakan Sunum Yapacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin son bilgi ve bulguları, kabine üyeleriyle paylaşacak. Yerlikaya'nın sunumunda, TUSAŞ saldırısına ilişkin emniyet güçlerinin edindiği son ayrıntılar da Erdoğan'a aktarılacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da soruşturma sürecine ilişkin sunum yapacak. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırı sonrasında Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurlarına dönük başlatılan operasyonlara ilişkin değerlendirmeleri ve yeni harekat planlarını Erdoğan'a sunacak.

İsrail'in Soykırımı Da Gündemde

İsrail'in Gazze'den sonra Lübnan'a yönelik bölgede geliştirdiği saldırganlık stratejisi de kabine toplantısında masaya yatırılacak. Toplantıda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'nin kuzeyindeki son gelişmeleri TUSAŞ saldırısı bağlamında değerlendirecek. İsrail'in İran ve Suriye'ye dönük saldırıları da kabinenin ajandasında kendine yer bulacak.

ABD Seçimleri Masada

Öte yandan Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD temaslarına ilişkin kabine üyelerini bilgilendireceği ve enflasyon beklentilerine ilişkin son veriler ışığında ekonomi yönetiminin atacağı adımları aktaracağı ifade edildi. Kabine toplantısında, yaklaşan ABD seçimleri ve olası sonuçları da değerlendirilecek.

Erdoğan Gruba Seslenecek

Öte yandan çarşamba günüyse AK Parti Meclis Grubu 3 hafta aradan sonra toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup konuşmasında terör sorunun çözümüne yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.

BENZER HABERLER
28.10.2024 16:31
Araç park kavgasında 1 kişi yaralandı
28.10.2024 16:10
Başkentte mesai arkadaşlarını 300 milyon lira dolandıran şüpheli yakalandı
28.10.2024 16:08
Ayrımcılık suçunun cezası 145 bin lira
28.10.2024 16:04
Muş'ta tren, beton pompası kamyonuna çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
28.10.2024 16:00
Ayrımcılığın 145 bin TL cezası var
28.10.2024 15:46
Eşi, kayınvalidesi ve engelli kayınbiraderini öldüren sanık: İlaçla beni delirtmek istiyorlardı