DİĞER KATEGORİLER

Çiğ tavuğu yıkamayın!

Yapılan araştırmalara göre çiğ tavuğu yıkanmaması gerektiği iddia ediliyor.

İSLAM OYUNLARI 6
Tavuğu yıkayarak temizlediğiniz düşünüyorsunuz fakat yıkayarak Campylobacter gibi bakterilerin etrafa yayılmasını sağlayarak tam tersini yapmış oluyorsunuz. Yıkama ile birlikte bakterilerin lavabonuzdan 80 cm uzaklığa kadar etrafa sıçramasını sağlamış oluyorsunuz. Kollarınıza, yıkamış olduğunuz temiz bulaşıklarınıza, yıkamış olduğunuz meyve ve sebzelere yayılmış oluyor. Tavuğu pişirdiğinizde bakterileri öldürmüş ve böylece temizlemiş oluyorsunuz. Bu yüzden öncesinde yıkamanıza gerek kalmamakta. Evde karşılaşılan gıda zehirlenmelerinin en yaygın sebebi çapraz bulaşmadır. Yani çiğ gıdalarda bulunan bakterilerin pişmemiş olanlara bulaşmasıdır. Bu sebeple çiğ kırmızı eti veya tavuğu yıkamayın, onları tuttuğunuzda mutlaka ellerinizi yıkayın. Unutmayın ki gıda zehirlenmelerinde özellikle 4 yaşın altındaki çocuklar, hamile bayanlar ve yaşlı kişiler daha çok risk altındadır. Basit birkaç hijyen kuralına dikkat ederek ailenizdeki bireyleri koruyabilirsiniz.
BENZER HABERLER
02.05.2024 09:00
Kız arkadaşının tartıştığı grupla karşılaşınca rastgele ateş açtı: 1 yaralı
02.05.2024 08:59
140 kilometre hızla istinat duvarından düşen otomobildeki futbolcu öldü
01.05.2024 20:36
Konya'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
01.05.2024 20:06
Konya'da çift gökkuşağı, gökyüzünü süsledi
01.05.2024 19:28
Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi'nden Vali Özkan’a ziyaret
01.05.2024 17:41
Türk asıllı siyasetçi, Avrupa Parlamentosu seçimleri için Konya'daki hemşehrilerinden destek istiyor