CHP VE İZLEDİĞİ SİYASİ ÇİZGİ- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi
Osmanlı’nın duraklaması 2.Viyana kuşatmasının başarısız olması sonucu iyice gün yüzüne çıktı. 1839 Tanzimat Fermanından sonra gayrımüslimlere tanınan haklar neticesinde onların çocuklarının devlet idaresine alınması ile devletteki idare yozlaşmaya başladı. Avrupa’ya özenme onların kurumlarının örnek alınması hevesleriyle sosyal ve siyasal örgütlenmeler başladı. İşte Jön Türk faaliyeti ve onun uzantısı olan İttihat ve Terakki hareketi 1889’da oluştu. Bu hareketin mensupları ve öncüleri Yahudi asıllı Sebataylar ve masonlardı. İçlerinde az da olsa mason olmayanlar vardı. Enver Paşa gibi…
Bu hareket aynı isimle partileşti. İhtilal yaparak iktidara geldi. 1. Dünya Savaşı kötü sonuçlandığı için kendini fesih etti ve Teceddüt Fırkası ismini aldı. Lider kadrosu yurt dışına kaçtı. Milli Mücadele sonrası TBMM’de bulunan İttihat ve Terakki mensupları 9 Eylül 1923‘te Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurdular. Kurucularının çoğunluğu yine Masonlar ve Sebatay Yahudilerdi. Partinin temel felsefesi -kurucularının ekseriyeti Türk olmadığı halde- Türkçülük ve İslam karşıtlığı idi. Türkçülüğü İslam’ın yerine ikame etmişlerdi. Tek parti olarak varlığını sürdürdü. M. Kemal’den sonra İ. İnönü genel başkanlık yaptı. Güya demokrasi vardı ama doğru dürüst bir seçim yapılmıyordu. Nihayet 2. Dünya Savaşından sonra çok partili hayata geçildi. 1946 seçimlerinde açık oy gizil sayım usulü uygulanarak yine CHP seçimi kazanmıştı.
1950 seçimlerini Demokrat Parti kazandı. İktidarı on yıl sürdü. 1960 yılında CHP’nin yönlendirmesi ve NATO destekli kanlı bir darbe yapıldı. Darbe sonrası asker destekli CHP yine iktidar oldu. 1965‘te Adalet Partisi tek başına iktidara geldi. Bu iktidar 1971 yılına kadar sürdü. Yine ABD destekli CHP yönlendirmeli kanlı olmayan bir ihtilal yapıldı. Bir CHP’li senatör başbakan oldu. 1973’te Sebatayların desteği ile Ecevit CHP genel başkanlığına geldi. Çünkü Ecevit’in eşi Rahşan Hanımın Sebatay olduğu iddiası vardı. İnönü partisinden istifa etti. 1980 ihtilaline kadar CHP koalisyonlarla iktidar oldu ise de tek başına iktidar olamadı.
1980 ihtilali ile tüm partiler gibi oda kapatıldı. Demokrasiye geçildiğinde eski partilerin tekrar açılması yasak olduğundan, çeşitli parti formülleri ile solda partiler oluşturuldu. Değişik isimlerde genel başkanlar oldu. Nihayet eski isimlerle parti kurulması serbest edilince, CHP yeniden kuruldu. Deniz Baykal CHP’nin 4. genel başkanı oldu. Milli hisleri olan yerli bir siyasetçi idi. Baykal 2010 yılında FETÖ ürünü olduğu söylenen bir kaset kumpası ile istifa etti. Yerine Pensilvanya ve Batılı güçlerin desteği ile Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Baykal gibi milli, yerli ve karizmatik bir liderden sonra gelen Kılıçdaroğlu onun yerini hiç dolduramadı. Gafları, antipatik davranışları, bilgisizliği ve yalanları ile toplumun hafızasına kazındı. 12 seçim kaybetti. Buna rağmen 13 yıl CHP’nin başında kaldı. Sonuçta onu getiren güçler onunla bu işin gitmeyeceğini anladılar ve 4 Kasım 2023 günlü genel kongrede birinci turda arada 2 fark varken ikinci turda ne oldu ise oldu çok büyük oy farkıyla rakibi olan Kılıçdaroğlu’ndan daha da İslam düşmanı -İslam’a çağ dışı, orta çağ anlayışı, Hamas’a terörist diyor.- Selanik kökenli Özgür Özel genel başkan oldu. Özgür Özel’de Kılıçdaroğlu gibi, Batı bağlısı ve bağımlısı… Sahiplerinin sesi olduğu da belirtiliyor. Kısaca ondan da ülkemize hayır gelmez.