DİĞER KATEGORİLER

Çay demlerken kendinizi zehirlemeyin!

Aşırı yüksek ısı ile demlenen çayın tüketilmesi halinde kansere kadar varabilen ciddi zararlara neden olabileceğini belirten uzmanlar, çay demleme esnasında dikkat etmemiz gereken önemli noktalara karşı uyarıyor.

İSLAM OYUNLARI 6
Yüksek ısıyla demlenen çayın önemli sağlık sorunlarına yol açtığı açıklandı. Çayda bulunan tein ve tanen bileşiklerinin bitkinin savunma sistemi için salgıladıkları salgılardır. Hatalı çay demleme sebebiyle bu bileşiklerin aktif hale gelebileceğini belirten uzmanlar, uzun süre bu bileşiklere maruz kalan kişilerde kansere varabilecek kadar olumsuz hastalıklar görülebilir. Çay acı ise kesinlikle içmeyin... DÜ Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün “Taze ve doğru koşullarda demlenmiş çayın tadının güzel ve belirgin olduğunu fakat bayatlamış çaylarda aktifleşen teinlerden dolayı bu çayların ağızda acı bir tat bıraktığını vurguladı. Bu yüzden acı ve bayat çayları sakın içmeyin. Bu çaylarda tanenler aktif hale gelmiştir.
BENZER HABERLER
03.05.2024 09:48
Baharın çocuklara sürprizi: Beşinci hastalık
01.05.2024 09:59
Bahar aylarındaki göz alerjisi görme kaybına yol açabilir
27.04.2024 15:18
Kan stokları azaldı, vatandaşlar hasta yakınları için sosyal medyadan kan arayışına giriyor
22.04.2024 11:40
Hava kirliliği astıma neden oluyor
20.04.2024 10:23
D vitamini eksikliği olanlarda bunama riski yüzde 19-25 artıyor
19.04.2024 10:15
Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir