DİĞER KATEGORİLER

ARNİKON yine bir ilke imza attı

Türkiye’nin tamamen ithal ettiği inşaat sektörünün vazgeçilmezi kule vinç üretmeyi başaran ve seri üretime geçen ARNİKON Mühendislik, Türkiye’de bir ilke imza attı. Yüzde 100 yerli imkanlarla gerçekleştirilen üretimle ARNİKON, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak

İSLAM OYUNLARI 6

Sanayi tipi gezer vinç sektörünün önemli markalarından ARNİKON Mühendislik, 2 sene önce Devlet-üniversite-sanayi işbirliğinin güzel bir modeli olarak yerli ve milli imkanlarla üretilen asansör boşluğunda yükselebilen özelliğiyle dünyada tek olan Kule vinci KULEKON’un lansmanını yapmış, bir ilke imza atmıştı. Şimdi de yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ARNİKON Mühendislik, inşaat sektörünün vazgeçilmezi olan kule vinçin yapımını tamamlayarak tanıtımını yaptı. Yeni projesiyle ARNİKON Mühendislik, yüzde 100 yerli kule vinç üretimiyle Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşırken, sektördeki ithalatın önüne geçerek ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak.


ARNİKON Mühendislik tarafından, İnnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yapılan tanıtım programına; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Müteahhitler Birliği Derneği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut, İnşaat Mühendisleri (İMO) Konya Şube Başkanı Hasan Özgür Yetiştirici, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı ve müteahhitler katıldı.


YÜZDE 100 YERLİ VE MİLLİ


Programın açılış konuşmasını yapan ARNİKON Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sami Avcılar; ARNİKON Mühendislik olarak 2014 yılı başlarında Gezer Vinç imalatı ile başlayan yolculuklarının bugün önemli başarılara evrildiğini söyledi. Gezer vinç sektöründe ihracat sıralamasında Türkiye’de ilk 2’ye girdiklerinin bilgisini paylaşan Avcılar; yeni ürünleriyle de bu başarıyı taçlandırdıklarını vurguladı. Yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla inşaat sektörünün vazgeçilmezi olan kule vincin yapımı tamamlamanın ve seri üretime geçmiş olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Avcılar; “Milli Kule Vincimizi KULEKON markasıyla sizlere tanıtmaktan onur duyuyoruz. 2022 sonlarında dünyada tek ve patentli ürünümüz olan asansör boşluğundan bina ile yükselebilen Kule vincimizin tanıtımını yapmıştık. O günlerde siz kıymetli iş adamlarımızdan ve saha kullanımlarından aldığımız geri bildirimler bizleri aktif olarak kullanılan Kule Vinci üretmeye yöneltti” dedi.


TEST AŞAMALARI TAMAMLANDI


Kule vincin üretimini yaklaşık 1 yıl önce tamamlayarak test aşamasını da başarıyla geçtiğini vurgulayan Avcılar şu bilgileri paylaştı; “Kule Vincimizi bu görmüş olduğunuz sahada 8-10 aydır test etmekteyiz. Bu süreçte; tüm mühendis, teknik, imalat ve idari personelimize özverili, fedakar çalışmalarından dolayı teşekkürü borç biliriz. Dünyada yıllık 10 milyar dolarlık işlem hacmine sahip olan, kule vinç ülkemizde de 2023 yılı itibariyle 280 milyon dolar seviyelerini görmüştür ki bu rakamın yüzde 90’ı İthalat olarak gerçekleşmiştir. KULEKON olarak hedefimiz, Milli politikamız olan Yerli Üretime maksimum katkı sağlamaktır. Medeniyetimizin temel dinamiklerinin beşiği olan Konya’mızdan tüm dünyada ARNİKON gibi KULEKON’u da bir marka olarak kabul ettireceğimize inancımız tamdır. Kule vincimizin İş gücü ve zamandan maksimum fayda sağlaması, yerli hammadde ve ekipmanlarla üretilecek olması temel politikamız olacaktır. Ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir’’ şiarınca, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için; üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz.
Sözlerime son verirken Yerli ve Milli düsturuyla ürettiğimiz Kule vincimizi siz değerli İş adamlarımıza takdim etmekten gurur duyuyor ve bu heyecanımızı bizlerle paylaştığınız için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.”


BU ÜRÜN İÇİN ALIN TERİ DÖKENLERİ YÜREKTEN KUTLUYORUM


KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen yaptığı konuşmada, yüzde 100 yerli ve milli mühendislikle geliştirilen Kule Vincin hayırlı olmasını diledi. Bu ürünün geliştirilmesinde ve üretilmesinde emeği geçen ARNİKON ekibini kutlayan Başkan Büyükeğen; “Eğer bir şehri büyütmek, kalkındırmak istiyorsak, önce o şehrin sanayisini büyütmek zorundayız. Hamdolsun bugün geldiğimiz noktada, Konya’mız sanayiyle, üretimle büyüme rotasını seçmiş, iddialı bir endüstri şehri haline gelmiştir.


Şu anda içinde bulunduğumuz Konya Organize Sanayi Bölgemiz bunun en somut örneği. 756 fabrikamızın üretim yaptığı Konya Organize Sanayi Bölgemiz, 31 milyon metrekare ile Türkiye’nin ikinci büyük organize sanayi bölgesi olmayı başardı.


İhracat tarafında ise her yıl yeni başarılara imza atıyoruz. Yıllık 3.3 milyar doları aşan ihracatımızın yüzde 95’ini sanayi mamulleri oluşturuyor. Konyalı sanayicilerimizin ürünleri, dünyanın en zorlu, en rekabetçi ülkelerinde dahi kabul görmüş durumda” ifadelerini kullandı.
SANAYİCİMİZİN ESERİ
Konya sanayisinin geldiği başarılı noktada sanayicilerin büyük emeklerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükeğen, şunları kaydetti; “İşte bu başarılar, ARNİKON gibi azimle çalışan, hiçbir zorluktan yılmadan, pes etmeden üreten sanayicilerimizin eseri.
Ben buradan Konya’mızı güçlü bir sanayi şehri haline getiren tüm sanayicilerimizi kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Tabi bizleri bu güzel programda bir araya getiren ARNİKON firmamız; gezer vinç, portal vinç, proses vinç ve vinç setleri ürün gruplarında da önemli üretimleri bulunan, daha önce de birçok başarılı mühendislik projelerine imza atmış güzide bir firmamız.


Bugün de görüyoruz ki, yaptığı yeni çalışmalar ve Ar-Ge faaliyetleri ile hem Konya’mıza hem de Türk sanayisine çok önemli katkılar vermeye devam ediyorlar.
Konya Sanayi Odası olarak biz de, sanayi işletmelerimizin üretim ve ihracat kabiliyetlerini geliştirmek, şehrimizin yüksek katma değerli üretimine öncülük etmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Odamız öncülüğünde şehrimize kazandırdığımız Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgemiz, bu alandaki en önemli projemiz. Şu anda 75 katılımcı firmamızın bulunduğu Innopark, tamamen üretim odaklı bir teknopark olarak faaliyetlerini yürütüyor. Katılımcı firmalarımız bu zamana kadar, artırılmış veya sanal gerçeklik, otonom sistem, yapay zekâ, siber güvenlik, robotik haberleşme, biyoteknoloji gibi alanlarda 375 ürün geliştirdi. Bu ürünlerin büyük çoğunluğu da prototip aşamasını geçerek ticarileşmiş durumda. Bugün tanıtımı yapılan Kule Vinç de, Ar-Ge çalışmaları Innopark’da yapılan ve ticarileşen ürünlerden bir tanesi. Bu bizim için ayrıca bir gurur vesilesi değerli konuklar.
Çünkü, Türkiye’nin geleceği de, Konya’mızın geleceği de işte bu tür yüzde 100 yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, ithalat bağımlılığımızı düşüren mühendislik projelerindedir. Dolayısıyla ülke olarak bu firmalarımıza ne kadar teşekkür etsek az.
Onun için ben ARNİKON firmamızı tekrar tebrik ediyor, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.”


KONYALI MÜTEAHHİTLERE ÇAĞRI


KTO Başkanı Selçuk Öztürk de, Türkiye’nin tamamen ithalata bağımlı olduğu bir alanda yüzde 100 yerli üretimle önemli bir başarıya imza atan ARNİKON Mühendislik ailesine teşekkür etti. Türkiye’nin dış ticaret açığı vermesinin ekonomide büyük bir sorun olarak karşımıza çıktığını anımsatan Başkan Öztürk; “ARNİKON Mühendislik gibi firmalarımızın ürettiği yerli ürünlerle bu sorunu da el birliğiyle aşacağız” dedi. Başkan Öztürk, programa katılan Konyalı müteahhitlere de önemli bir çağrıda bulundu. İnşaatlarda Konya’nın markası ARNİKON’un ürettiği kule vinçlerin kullanılmasını isteyen Başkan Öztürk; “Bu şehrin ürününü önce Konya sahiplenecek ve kullanacak. Sonra bu markamız dünyaya açılacak ve uluslararası bir marka haline gelecek. Bu anlamda KOMÜT Başkanımıza çağrımdır, bundan sonra inşaatlarınızda Konya markamız olan ARNİKON’un KULEKON vincini kullanın” açıklaması yaptı.


BAKANLIK OLARAK BU TÜR ÜRETİMLERİ ÖNEMSİYORUZ


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar ise ARNİKON’un yaptığı bu üretiminin oldukça kıymetli olduğuna dikkat çekti. Bakanlık olarak her yıl Verimlilik Proje Ödülleri verdiklerini, burada ARNİKON’un ürettiği ve asansör boşluğunda yükselen KULEKON Vinç’in ödül aldığını anımsatan Başar; “Bu tür projeleri biz Sanayi Bakanlığı olarak çok önemsiyoruz. Çünkü tamamen yerli. Arkasında önemli bir Ar-Ge ve mühendislik aklı var. Ayrıca bu ürünün teknoloji boyutu da var. Bu anlamda bu üretimimiz oldukça kıymetli. Firmamızı tebrik ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından ARNİKON Mühendislik CEO’su Bayram Ayçiçek, kule vinçle ilgili ayrıntılı teknik bilgiler verdi. Ayrıca tanıtım programında Konyalı üç müteahhit, yerli üretim KULEKON Vinç’in siparişini vererek inşaatlarında kullanmak istediklerini belirtti.

BENZER HABERLER
24.10.2024 15:10
Aymanas aile sağlığı merkezi açılış için gün sayıyor
24.10.2024 14:19
Başkan Pekyatırmacı: “Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyorum”
24.10.2024 14:12
Başkan Kavuş: “Türk Milleti tarihten bu yana hiçbir zaman boyun eğmedi”
24.10.2024 13:36
Başkan Kılca: “Beyhude bir çaba içerisindeler”
24.10.2024 12:52
FETÖ mağdurları, FETÖ'nün ölüm gününün bayram olmasını istiyor
24.10.2024 12:48
Konyalı şehit Cambaz'ın babası: Ben oğluma bir tokat vurmadım, elimi kaldırmadım. Nasıl kıydılar benim oğluma