Amatör olta balıkçıları Seydişehir’ de bir araya geldi- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi
Her zaman ifade ederim, Seydişehir her alanda olduğu gibi spor organizasyonları ile de ilk sıralarda yer alarak adından söz ettirir.
Belediye Başkanlığının bir süre önce organize ettiği voleybol ve futbol turnuvaları büyük ilgi görmüş, çevre yerleşim birimlerine örnek gösterilmişti.
Gerçekleştirdiği organizasyonlar ile adından söz ettirmek bir yana, örnek gösterilen, hatta biraz da kıskanılan Seydişehir belediyesi, Amatör Olta balıkçıları Derneği ile birlikte yine adından söz ettirecek bir organizasyona imza atarak “Olta balıkçılığı festivali” ile yurt içinden ve dışından yüzlerce amatör balıkçıya ev sahipliği yaptı.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından açılışı gerçekleştirilen “Olta balıkçılığı festivali” Taraşçı göletinde başarı ile sonuçlandırıldı.
Spor deyince aklımıza ilk gelen futbol olunca, bu tür organizasyonlar ikinci planda kalıyor. Ancak; halkın yoğun katılımını görünce gündeme getirmek ve tanıtmak gerekliliğinin ortaya çıktığını düşünüyorum.
Olta balıkçılığı festivali hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum.
Birincisi düzenlenen. Seydişehir Belediyesi ve Amatör Olta Balıkçılar Derneğinin organize ettiği festival, çok yoğun bir ilgi gördü.
Yarışmacılar ile birlikte 1.000’ e yakın vatandaş Taraşçı göletinde bir araya geldi.
Başkan Mehmet Tutal’ ın öncülüğünde, Organizasyon sorumlusu Kültür müdürü Resul Bolat, Amatör Balıkçılar derneği başkanı İhsan Taş ile birlikte 60 a yakın görevli çok kısa sürede mükemmel bir festival alanı düzenlemişler.
22 farklı ilden ve yurt dışından Fransa ve Almanya’ dan gelen yarışmacıların bazıları ile görüştüm. Ülkenin her bölgesinde bu tür festivallere katıldıklarını, ancak Seydişehir festival alanındaki organizasyonu çok başarılı bulduklarını ifade ettiler.
Festival alanında aileleri ile gelen yarışmacılara ayrı bir bölge bekar yarışmacılara ayrı bir bölge tahsis edilmesi, kurulan çadırlar ile büyük bir kamp alanının oluştuğu, hem yarışmacıların, hem de aileleri ve yakınlarının her tür ihtiyacını karşılayacak sosyal donatıların düşünülmesi, sahanın aydınlatılması, telefonların şarz edilme düzeneklerinin misafirlerin hizmetine sunulması dikkatimden kaçmadı.
Bu arada, yarışmacılar ve misafirlere iki gün boyunca yemek, kahvaltı, ayrıca günün her saatinde çeşitli ikramlar sunulması organizasyonun artılarıydı.
Balıkçılık dilince sabah ve akşam suyu olmak üzere iki bölümlü düzenlenen yarışmanın, ilk etabı sabah saat 04.30 ile 08.30 arasında, ikinci etabı da akşamüzeri 18.30 ve 21.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.
Bu arada hem yarışmacıların hem de misafirlerin kamp ateşinde düzenledikleri eğlence festivale ayrı bir renk kattı.
İlk defa düzenlenen olta balıkçılığı festivalinin gördüğü ilgi, gelecek yıllarda da geleneksel hale geleceğinin göstergesiydi.
Belediye yetkililerinde düşündüğünü tahmin ediyorum. Malum Kuğulu vadisi projesi devam ediyor. Proje içinde amatör balıkçılık festivalleri düzenlenmesi de var.
Gelecek yıl Kuğulu da yeni yapılan göletlerin birinde bu organizasyonun düzenlenmesi, Kuğulu parkın tanınmasına büyük katkı yapacaktır.
Bu tür etkinliklerde ilkleri gerçekleştiren Seydişehir “Olta balıkçılığı festivali” düzenleyerek yine bir ilki başardı.
leblebicia@gmail.com