DİĞER KATEGORİLER

ALTIN DEĞERİNDE 1 PUAN!

Konyaspor, şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe karşısında çok iyi savunma yaparak sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı ve ligde kalma yolunda kritik 1 puanı hanesine yazdırdı. Anadolu Kartalı, 90’da Ndao ile bulduğu golde ise ofsayta takıldı

İSLAM OYUNLARI 6

TÜMOSAN Konyaspor, kritik maçta Fenerbahçe ile berabere kalarak ligde kalma yolunda çok ama çok önemli 1 puan almayı başardı. Güçlü rakibi karşısında deyim yerinde ise ‘Çanakkale Geçilmez’ savunma anlayışı ile oynayan Anadolu Kartalı, 90’da Ndao ile golü de buldu, ancak ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı ve mücadele 0-0 sona erdi. Konyaspor, Süper Lig’in 35. haftasında şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe’yi konuk etti. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, güçlü rakibine karşı 5’li savunmadan oluşan bir kadroyla mücadele ederken, sarı kart cezalıları Ethemi ve Sambou forma giyemedi. Yine sakatlığını atlatamayan Marlos Moreno da mücadeleyi dakikalar kala maç kadrosundan çıkarıldı. Maça Konyaspor taraftarı da yoğun ilgi gösterirken, satışa açılmayan Güney Üst Tribün dışındaki bölümlerin tamamına yakını oldu.

KONYASPOR maça savunma ağırlıklı başlarken, ilk düdükten son düdüğe kadar müthiş bir mücadele sergiledi. Fenerbahçe baskılı oyun ortaya koysa da istediği pozisyonları üretemedi. Sarı-lacivertli ekip Tadic, Ferdi, Dzeko ve Mert Hakan Yandaş ile fırsatlar yakaladı ancak golle sonuçlandıramadı. Konyaspor ise Soner ise bulduğu tek pozisyonda fileleri havalandıramadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci devrenin başında Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal, oyuna hamle yaptı. İkinci devrede de topa daha çok sahip olan takım sarı-lacivertli ekipti. Konuk ekip, bu devrede de yüzde yüzlük şanslar yakaladı ancak, kaleci Slowik’i geçemedi. Konyaspor ise kontra ataklarla rakip kalede gol aradı. Zaman zaman şanslar da yakalayan Konyaspor, final paslarında istediği üretkenliği sağlayamadı.

ANADOLU Kartalı, son bölümde iyice riski alan Fenerbahçe karşısında 90’da istediği kontra atağı yakaladı. Bu dakikada gelişen Konyaspor atağında Ndao fileleri havalandırdı ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Son anları nefes kesen maçta gol sesi çıkmadı ve Konyaspor sahadan istediğini alarak hanesine 1 puan yazdırdı, Fenerbahçe’ye şampiyonluk yarışında önemli bir darbe vurdu. Konyaspor, puanını 37’ye çıkardı ve ligde kalma adına çok değerli bir puanı cebine koydu. Fenerbahçe ise puanını 90 yaparken, zirve ile arasındaki puan farkı 6’ya çıktı. Konyaspor, 12 Mayıs Pazar günü evinde Samsunspor’u konuk edecek. Öte yandan Konyaspor'da yönetim tarafından teknik direktör Fahrudin Omerovic yerine getirilen sportif direktör Ali Çamdalı, teknik direktör olarak ilk sınavını Fenerbahçe karşısında verirken, kariyerine de 1 puanla başladı.

HÜSEYİN TURGUT

BENZER HABERLER
19.05.2024 11:05
Amasya’da amatör maçta kavga: Sahaya çöp kovası atıldı, futbolcular birbirine girdi
19.05.2024 08:55
Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz: Diğer maçlara bakmaksızın kendi işimizi kendimiz halledelim
19.05.2024 08:53
Kayserispor Başkanı Ali Çamlı: Türk futbolunun namuslu ellerde yönetilmeye ihtiyacı var
19.05.2024 08:48
Görme engelli atlet Serkan Yıldırım, Paris Paralimpik Oyunları'na kota aldı
19.05.2024 08:47
Antalyaspor, teknik direktör Alex De Souza ile anlaştı
19.05.2024 08:45
Milli atıcılar, Avrupa Plak Atışları Şampiyonası'nda 1'i altın 3 madalya kazandı