DİĞER KATEGORİLER

3 GOL 1 PENALTI !

3 GOL 1 PENALTI !- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

İSLAM OYUNLARI 6

Konyaspor, evinde sezonun son maçında karşılaştığı Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. 2.yarıda daha iyi oynayan Konyaspor’un 3 gol 1 de penaltısı iptal edildi..!

“Koskoca” desek yeridir çünkü 21 takımlı 2020-2021 sezonunda hele ki seyirciden yoksun pandemi günlerinde evindeki son maçtan galibiyetle ayrılmak isteyen Konyaspor, bugüne kadar son 16 deplasman maçında 8 galibiyet 8 de beraberlik alarak önemli bir başarıyla Konya’ya gelen rakibi karşısında özellikle ilk yarıda istediği oyunu oynamakta güçlük çekti.

Hele ki daha 19’da 10 kişi kalan Trabzonspor’un bu dakikadan sonra topa daha çok sahip olması, Konyaspor’un ise dikkatli oynamayı tercih edip sadece savunmada kalması şaşırtıcı olsa da maç genelinde 3 golü ve bir de hakemin verdiği ancak VAR’ın devreye girerek iptal ettirdiği 1 de penaltısı vardı. 21’de Rahmanovic kafayla attı ofsayt bayrağı kalktı gol iptal edildi..Daha sonra ilk yarı adına sadece Rahmanovic’in vurduğu ancak kalecinin çıkardığı tek bir pozisyon vardı Konyaspor adına.

İlk yarıdaki tutuk oyunu eleştirsek de ikinci yarıya adeta fırtına gibi giren Konyaspor, bu yarıya Adil-Jevtovic değişikliği yaptıktan sonra hücumu hatırladı..!

Ardı ardına gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlarla Trabzon kalesini adeta ablukaya aldı. Önce Shengelia güzel vurdu kaleci güçlükle kurtardı, sonra amir denedi olmadı, Sekidika uzaktan müthiş şut çekti Uğurcan güçlükle çeldi direğe de çarpan top geri geldi. Birkaç dakika sonra bu kez Jevtovic çok güzel bir kafa vuruşu daha yaptı top üstten auta gitti.

Son derece sıkıcı ilk yarı sonrası ikinci 45 ile bambaşka bir Konyaspor izlemeye başladığımız dakikalarda frikikten gol gelince Konyaspor geriye düştü dramatik bir şekilde. Bu yenilen frikik golünde büyük baraj hatası yapıldı ne yazık ki iyi giden ve her an gol beklenen Konyaspor’u 1-0 geriye düşürse de ataklarından vaçgeçmeyen takım özellikle Skubic Barış değişikliği sonrası daha tehlikeli olmaya başladı.

Bu anlarda Rahmanovic-Daci değişikliği de yapan Teknik Direktör İlhan Palut, takımı daha da ileriye taşıdı. Kaleci Uğurcan’ın önce sektirdiği topu daha iyi yükselen Jevtovic’in kafasıyla indirdiği Shengelia ağlara gönderdi ne varki hakem kaleciye faul olduğu gerekçesiyle golü iptal etti. Hemen sonrasında bu kez Sekidika güzel bir şutla topu ağlara gönderdi yine Daci kaleye en yakın isimdi ve ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. Bir başka pozisyonda da ceza sahasında yerde kaldı Daci, hakem tereddütsüz penaltı verdi, VAR devreye girdi yeniden izleyen hakem verdiği penaltıyı iptal etti sanki Trabzonspor yenilmesin dercesine! Ancak sahneye sahanın en iyi ismi Amir Hadziahmedovic çıktı güzel oyununu müthiş bir golle taçlandırdı maça dengeyi getirdi. 86’da bir güzel gol daha attı ama yine ofsayt gerekçesiyle sayılmayınca 2. yarıda Konyaspor’un 3 gol bir de penaltısı iptal edilmiş oldu!

Maçın son anlarında Shengelia çıktı yerine Doğancan girdi, bitime az kala da bu kez direkten dönen Konyaspor oluyordu Makayeme’nin kafa vuruşu yan direkten sahaya geri dönünce. Doğrusu sezonun evdeki son maçında özellikle ilk yarıda 10 kişi kalmış rakibi karşısında hücumu hiç düşünmeyen sadece savunan ancak ikinci yarıda daha diri daha çoşkulu oynayan Konyaspor’da kadroda olmasına rağmen Ahmet Karademir’in yine süre almaması benim gibi düşünenleri eminim üzmüştür...

Neticede sezonun Konya’daki son maçı beraberlikle sona erdi şimdi sezonun son maçında Antalya deplasmanında olacağız, bakalım o maçta neler olacak..