DİĞER KATEGORİLER

Leman dergisinin provokatif kapağına Konya'dan sert tepki

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde Konya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği vahşetle ilgili Leman dergisinin kullandığı Mevlana resimli kapağa sert tepki gösterdi. "Mesele Konya olunca edepsizlik, ahlaksızlık ve karaktersizlikte sınır tanımıyor utanmazlar." diyen Altay dergi kapağıyla ilgili hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.

İSLAM OYUNLARI 6

Konya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından aile üyelerinin ve yakınlarını açıklamaları, ortaya çıkan olay yeri görüntüleri ve geçmişte yaşanan husumetin ifade tutanaklarına yansımasına rağmen yaşananları ırkçı saldırı gibi gösterme çabalarına Leman dergisi de hazırladığı "Mevlana" temalı kapakla dahil oldu.

Konya'da ırkçılık yapıldığı yönündeki propandaya dahil olan derginin kapağı Konya'da sert tepkiyle karşılandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla derginin kapağına sert tepki gösterdi, yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'da "Hiç kimse Konya’mıza, Mevlana’mıza ve değerlerimize asılsız bilgilerle alçakça hakaret edemez. Leman Dergisi’nin bu hadsiz saldırısının hesabını hukuki olarak sonuna kadar soracağız." dedi.

"Bu ne utanmazlık…" diyen Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, ise 

"Bir dergi, kapağında yine ahlak ve hoşgörü sınırlarını aşarak kin kusmuş.

Leman isimli bu dergiyi şiddetle kınıyor, hiç kimsenin Hz. Mevlana şehri Konya’mızda fitne tohumu ekmesine müsaade etmeyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum." ifadelerine yer verdi.

BENZER HABERLER
28.04.2024 14:15
Anadolu'da 4 bin yıl önceki meslekler: Baş asacı, sığır bakıcıları başı, pazarcılar amiri, bahçıvan, sofracı, kapıcı başı, hancı, çamaşırcı
28.04.2024 14:09
9 otomobil çalan şüpheli, aynı suçtan 17 yıl hapis yatmış
28.04.2024 14:06
Eski nişanlısını öldürmekten müebbet hapis cezası alan sanık, ‘kasıt’ olmadığı gerekçesiyle yeniden yargılanacak
28.04.2024 14:04
Liselinin felç kaldığı kavganın davasında 10 yıl sonra, 8 yıl hapis ve 12 milyon lira tazminat kararı
28.04.2024 14:03
Çorum'da karakol komutanı astsubay, kazada yaşamını yitirdi
28.04.2024 13:52
17 yaşındaki sürücü, ağabeyinden izinsiz aldığı otomobille yaptığı kazada yaralandı