DİĞER KATEGORİLER

“Bu tip fuarları desteklemeye devam edeceğiz"

Nobel Fuarcılık tarafından Konya Tüyap Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen Master Shoes ayakkabı ve çanta moda fuarının açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar’ın yanı sıra protokol üyeleri katıldı.

İSLAM OYUNLARI 6

Konya’da ayakkabı sektörünü 17- 19 Ekim 2024 tarihleri arasında bir araya getirecek 2. Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Moda Fuarı’nın açılış töreni bugün Konya Tüyap Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Törene Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar’ın yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Nuri Çelik ve Konya başta olmak üzere dünya’nın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri katıldı.

“Fuarları desteklemeye devam edeceğiz”

Törende söz alan Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar gerek yurt içi gerekse yurt dışı fuarların tüm sektörler için önem taşıdığının altını çizerek, “Master Shoes Ayakkabı Fuarı gibi gerek yurtiçi gerekse yurtdışı fuarlara katılım tüm dünya’nın halen çok benimsediği bir pazarlama mecrası olmaya devam ediyor” dedi. Bakan Yardımcısı Ağar Bu tip fuarların katılımı cazip hale getirdiğinin altını çizerek, “Bu tip fuarlar gerek yurtiçi gerekse yurtdışı katılımı cazip hale getiren fuarları destekleyerek küresel pazara açılış için bir imkan sağlıyor. Biz bakanlık olarak bu tip fuarları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

"Fuara 80 farklı ülkeden 1880 sektör temsilcisinin katılması bekleniyor"


Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar bakanlık olarak sektör dernekleri ve stk’lar başta olmak üzere sektör paydaşları ile dirsek temasını her daim koruduklarının altını çizerek, “ Bakanlık olarak 80 Ülkeden 1880 farklı fuara desteğimizin yanı sıra 60 farklı ülkeye yönelik 350’den fazla alım ve ticaret heyeti 41 sektöre ait yönelik tanıtım projeleri 194 aktif Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi projeleri ile ihracatçı birlikleri sanayi odaları sek törel dernekler ve diğer STK’larımızla omuz omuza ihracatımızı arttırmak için yoğun çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.” Dedi. Bakan Yardımcısı Ağar Ticaret Bakanlığındaki 2024 yılı içerisinde yaşanan bütçe artışının altını çizerek, “ Bakanlık olarak 2023 yılında 11.7 milyar tl marka ihracatçılarına 4.5 milyar tl ise hizmet ihracatçılarına olmak üzere toplam 16 .2 milyar tl ihracat desteği verdik. 2023 yılında toplam destek miktarımız ise 11.6 seviyesinde idi. 2024 yılında bütçemizi 2023 yılına göre iki katına çıkardık.” dedi.

“Bakanlık olarak destek mekanizmalarımızı kurguluyoruz”
Ticaret Bakanlığı’nın hali hazırdaki destek miktarının 16 milyar lirasını kullandığının altını çizen Bakan Yardımcısı Ağar, “ hali hazırdaki bütçemizin 16 milyar lirasını kullandık. Küresel Ticaretin sürekli değişen ve gelişen yapısına sizlerin daha kolay adapte olmasını sağlamak için bakanlık olarak verdiğimiz desteklerimizi güçlendirerek yeni destek mekanizmaları kurguluyoruz. Yeşil dönüşümün önem kazandığı bu dönemde ticaret Bakanlığı olarak başta Kobiler olmak üzere tüm ihracatçı firmalarımızın kaynak süreç ve enerji verimliliği dijitalleşme gibi konularda ihtiyaç duyabilecekleri farkındalık yol haritası ihtiyaç analizi yöntem ve hedeflerin belirlenmesi amacıyla uyum projesi çerçevesinde yeşil mutabakata uyum projesi desteğini hayata geçirdik.” Dedi. Bakan Yardımcısı Ağar Bakanlık olarak yeşil dönüşümü öncelediklerinin altını çizerek, “ Bu dönemde ihracatçılarımız için önümüzdeki dönemde en önemli hususlardan birisi yeşil dönüşüm bu destek ile ihracatçılarımızın ihtiyaç analizlerine yönelik uzmanlık hizmeti giderlerinin yüzde ellisini toplam on milyon tl’ye kadar beş yıl boyunca destekleyeceğiz. “ dedi.


“Konyalı sanayici ve üreticilerimizi desteklerden yararlanmaya davet ediyoruz”


Bakanlığın verdiği desteklerden Konyalı üretici ve sanayicilerinde yararlanmasının önemine değinen Bakan Yardımcısı Ağar, “ Konyalı sanayici ve üreticilerimizi bu destekten yararlanamaya davet ediyoruz. Günümüzün dijital dünyasında e ihracatın önemi her geçen gün artıyor bu bilinçle küresel pazarlara ulaşmak rekabetçi kalmak ve yeni fırsatları değerlendirmek için ihracatçılarımıza dijital çözümler sunmak için e –kolay ihracat platformunu sonlandırdık bunun yanı sıra potansiyel Pazar analizleri, Yapay zeka, portal gibi seminerler ile e ihracat konusunda firmalarımıza desteklerde bulunuyoruz.” Dedi. Bakan Ağar bakanlık tarafından ayakkabıcılık sektörüne yönelik olarak desteklerden örnekler vererek, “Ayakkabı ve çanta sektörü olarak yine 2023 yılında 24 adet yurtdışı fuarı destekledik. 2024 yılında ise halen 12 yurtdışı fuarı destek kapsamına aldık. Bugün düzenlediğimiz Master Shoes Fuari henüz bakanlık desteği almasa da firmalarımızın gösterdiği ilgi memnun edici. “ dedi. Bakan Yardımcısı Ağar Konya’da düzenlenecek olan ayakkabı ve çanta fuarı ile ilgili olarak ise, “Nobel Fuarcılığın verilerine göre fuara İstanbul, İzmir, Bursa, Konya Gaziantep Hatay Manisa İzmir Adana ve Bursa’dan toplam 164 firma ile 441 markanın katılımı ön görülüyor. Ayrıca 10 bin metrelik kurulu alanda 31 ülkeden 222 profesyonel alıcı toplam 20 bin’in üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Master Shoes Ayakkabı ve çanta fuarının sektöre ve Konya’ya sağladığı katkı bizleri oldukça memnun etti. Ticaret Bakanlığı olarak ayakkabı sektörünün dünya ile rekabet etmesi ve küresel gelişmelerden olumsuz etkilenmemesi için ayakkabı sektörünün paydaşlarının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 


+++

BENZER HABERLER
16.10.2024 17:10
Konya Türkiye'nin en kapsamlı spor tesisini kazanıyor
16.10.2024 16:22
TZOB Başkanı Bayraktar, Dünya Gıda Günü'nde Konya'da mısır hasadına katıldı
16.10.2024 15:25
Beyşehir'de lise öğrencilerinden kadın cinayetlerine tepki
16.10.2024 15:23
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Hikmet İlim ve Sanat Derneği üyeleriyle buluştu
16.10.2024 14:55
Konya'nın Karapınar ilçesinde trafik kazaları yüzde 25 azaldı
16.10.2024 13:53
Beyşehir Gölü'ndeki balıkçı tekneleri denetlendi