DİĞER KATEGORİLER

“Arabaşı” Geleneği KOMEK’te yaşatılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK)’nda bulunan yemek sınıflarında, soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez lezzeti olan arabaşı çorbasının yapımı öğretilerek, gelenek yaşatılmaya devam ediyor.

İSLAM OYUNLARI 6
KOMEK Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi Yemek Kursu öğrencilerine soğuk kış günlerinin vazgeçilmez yemeği “arabaşı”nın nasıl yapıldığı uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin yanında geçmişten gelen geleneklerin ve kültürün unutulmaması için kursiyerlere çeşitli etkinlikler de düzenleyen KOMEK’te, mevsimine göre Konya’nın geleneksel lezzetleri de anlatılıyor. Yemek Kursu’nda arabaşı çorbasının ve hamurunun yapılışından nasıl yenmesi gerektiğine kadar detaylarını öğrenen kursiyerler, Konya’da kış gecelerinin vazgeçilmezi olan çorbayı evde yaparak yakınlarına ikram edeceklerini belirttiler. Özellikle soğuk gecelerde dost ve akrabaların bir araya gelmesine vesile olan, lezzetiyle insanın içini ısıtan arabaşı çorbası, Konya’da önemli bir gelenek olarak yaşatılmaya devam ediyor.
BENZER HABERLER
03.05.2024 15:04
Konya'da yağmur duası! Namazgah'ta eller yağmur için semaya kalktı
03.05.2024 14:29
Bilgehanelerin hafızlık öğrencileri, yeni başarılara imza atıyor
03.05.2024 13:38
Ereğli'de kontağı çevrilince alev topuna dönen otomobil, kullanılamaz hale geldi
03.05.2024 13:34
Konya’da çiftçilere yem bitkisi üretimi anlatıldı
03.05.2024 13:32
Hüyük’te çilek üreticilerine teknik destek
03.05.2024 13:29
Konya'da öğrenciler bilimsel çalışmalarını sergiledi